Investuotojų indų išskėstomis rankomis laukiantis Rokiškis paliktas nežinioje

Po pranešimų apie dviejų Indijos kompanijų planuojamas 200 mln. eurų investicijas Rokiškyje, savivaldybė vis dar nesulaukia išvados dėl investuotojo patikimumo, rašo „Verslo žinios“.

Viena Indijos bendrovių Rokiškyje žada investuoti į tekstilės gamyklą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Viena Indijos bendrovių Rokiškyje žada investuoti į tekstilės gamyklą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2018, 8:36 AM

Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis teigė, kad Ūkio ministerija neskuba pateikti išvadą dėl investuotojo patikimumo, o savivaldybė neturi jokių galimybių tai padaryti.

„Ūkio ministerijai pavaldi VšĮ „Investuok Lietuvoje“ pagal kompetenciją suteikia informaciją, pagalbą ir paramą, kurios reikia užsienio įmonėms, ieškančioms galimybių plėstis ar perkelti verslą į Lietuvą. Šiuo metu agentūra su investuotojais iš Indijos bendrauja tik dėl žemės sklypų Lietuvoje, kuriuos iki šiol dar renkasi“, – tokį ministerijos atsakymą dėl investuotojų patikimumo cituoja VŽ.

Vis dėlto A.Vagonis teigia, kad, jo nuomone, „investicija tampa vis realesnė“. Savo ruožtu, susitikimas su „Investuok Lietuvoje“ atstovu planuojamas šią savaitę.

Rugsėjo pabaigoje paskelbta, kad dvi Indijos bendrovės į skardinių ir tekstilės gamyklas Rokiškyje numato investuoti beveik 200 mln. eurų ir sukurti daugiau kaip pusantro tūkstančio darbo vietų. Tai būtų vienos didžiausių plyno lauko investicijų Lietuvos istorijoje.

Ūkio ministerija su Indijos bendrovėmis „SVP Global Ventures” ir „Elegant Industries” yra pasirašiusi ketinimo protokolus.

Abi gamyklas planuojama pastatyti iki 2020 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.