Vienas turtingiausių pasaulio žmonių – komunistas

Kinijos elektroninės prekybos milžinės „Alibaba“ įkūrėjas Jackas Ma yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių. Tačiau neseniai paaiškėjo, kad jis priklauso ne tik šiam, bet ir dar vienam įtakingam klubui – 89 mln. narių turinčiai Kinijos komunistų partijai.

Apie J. Ma narystę partijoje iki šiol viešai nebuvo žinoma. Turtingiausias Kinijos žmogus anksčiau yra teigęs, kad nuo politikos stengiasi laikytis atokiau. <br>„Reuters“ nuotr. 
Apie J. Ma narystę partijoje iki šiol viešai nebuvo žinoma. Turtingiausias Kinijos žmogus anksčiau yra teigęs, kad nuo politikos stengiasi laikytis atokiau. <br>„Reuters“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2018, 1:56 PM

Kad milijardierius priklauso partijai, pranešė oficialiu šios organizacijos ruporu vadinamas dienraštis „People's Daily“. Tą jis padarė straipsnyje, kuriame liaupsino žmones, prisidėjusius prie Kinijos plėtros.

J. Ma – tikrai ne pirmas ir, veikiausiai, ne paskutinis į Komunistų partiją įstojęs Kinijos turtuolis. Tarp jos narių milijardierių yra tokie šalyje gerai žinomi žmonės kaip nekilnojamojo turto magnatas Xu Jiayinas ir konglomerato „Wanda Group“ įkūrėjas Wangas Jianlinas.

Apie J. Ma narystę partijoje iki šiol viešai nebuvo žinoma. Turtingiausias Kinijos žmogus anksčiau yra teigęs, kad nuo politikos stengiasi laikytis atokiau.

Pirmadienį „People's Daily“ paskelbtame straipsnyje J. Ma apibūdinamas kaip partijos narys, reikšmingai prisidėjęs skatinant prezidento Xi Jinpingo projektą „Viena juosta, vienas kelias“ (One Belt, One Road), dar vadinamą Naujuoju šilko keliu.

Be to, J. Ma straipsnyje taip pat pagerbtas kaip vienas iš „išskirtinių socializmo su kiniškomis savybėmis statytojų Džedziango provincijoje“, kur įsikūrusi „Alibaba“ būstinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.