„Brexit“ kaina: „Bank of America“ išsikelia iš Londono

Gavęs visus reikalingus reguliuotojų patvirtinimus, „Bank of America“ užbaigė banko padalinio, atsakingo už Europos bankininkystę ir rinkas, būstinę iš Londono į Dubliną Airijoje, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

Praeitais metais „Bank of America“ tapo pirmuoju Jungtinių Valstijų banku, pasirinkusiu po „Brexit“ veiklą Europoje vykdyti iš Dublino.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Praeitais metais „Bank of America“ tapo pirmuoju Jungtinių Valstijų banku, pasirinkusiu po „Brexit“ veiklą Europoje vykdyti iš Dublino.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2018, 3:00 PM

Įvairūs tarptautiniai bankai perkelia savo antrines įmones iš Didžiosios Britanijos į ES, nes jų iš Londono ES bankininkystės erdvėje vykdomi veiksmai gali susidurti su neperžengiamais barjerais, jei Jungtinė Karalystė ir ES nepasieks „Brexit“ susitarimo.

Pagal pasiruošimo „Brexit“ planą, „Bank of America“ perkels savo antrinę įmonę Londone „Bank of America Merrill Lynch International“ į Dubliną, sukurdama naują juridinį asmenį.

„Mums malonu konstruktyviai bendradarbiauti su reguliuotojais ruošiantis „Brexit“. Viskas eina pagal planą, gerokai lenkiame anksčiausią įmanomą Jungtinės Karalystės pasitraukimo datą“, – pranešime kalbėjo „Bank of America Merrill Lynch International“ vadovė Anne Funicane.

Praeitais metais „Bank of America“ tapo pirmuoju Jungtinių Valstijų banku, pasirinkusiu po „Brexit“ veiklą Europoje vykdyti iš Dublino, šiam dėl Londono įpėdinio vardo kovojant su Frankfurtu ir Paryžiumi.

Spalį Airijos centrinis bankas pranešė gavęs per 100 su „Brexit“ susijusių prašymų leisti kurti investicijų valdymo, bankininkystės ir draudimo sričių įmones.

„Bank of America“ perkels apie 125 savo darbuotojus iš Jungtinės Karalystės į Airiją.

Pasak „Bank of America“ pranešimo, naujoje įmonės būstinėje Dubline dirba apie 800 žmonių. Banko filialai Amsterdame, Briuselyje, Frankfurte, Madride, Milane, Paryžiuje ir Ciuriche išliks nepakitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.