Sudaryta derybų grupė dėl viešojo sektoriaus darbuotojų algų finansavimo

Vyriausybė trečiadienį nusprendė sudaryti derybų grupę dėl viešojo sektoriaus finansavimo iki 2025 metų.

Tokio žingsnio imtasi ketvirtą savaitę tęsiantis dalies pedagogų streikams dėl rugsėjį įvesto etatinio apmokėjimo modelio ir didesnių algų.<br>D.Umbraso nuotr.
Tokio žingsnio imtasi ketvirtą savaitę tęsiantis dalies pedagogų streikams dėl rugsėjį įvesto etatinio apmokėjimo modelio ir didesnių algų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2018, 2:49 PM

Tokio žingsnio imtasi ketvirtą savaitę tęsiantis dalies pedagogų streikams dėl rugsėjį įvesto etatinio apmokėjimo modelio ir didesnių algų.

Šią grupę inicijavo premjeras Saulius Skvernelis, jai vadovaus Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis

„Kalbu apie visus be išimties sektorius, kurie visi ir yra svarbūs mūsų valstybei. Nuo mokytojo iki ugniagesio, nuo mediko iki socialinio darbuotojo“, – feisbuke anksčiau trečiadienį rašė ministras pirmininkas.

Strategijos dėl viešojo sektoriaus darbuotojų algų kėlimo projektą grupė turėtų pateikti iki kitų metų vasario 17 dienos.

Komisiją dalyvaus socialinės apsaugos ir darbo, švietimo ir mokslo, kultūros, sveikatos apsaugos, teisingumo, vidaus reikalų ir finansų ministrai, Lietuvos savivaldybių asociacijos, profsąjungų, parlamentinių partijų atstovai.

Premjeras tikisi, kad tokia komisija numalšintų įtampą švietimo bendruomenėje, Andriaus Navicko vadovaujamai streikuojančiai profsąjungai kaltinant Vyriausybę imituojant derybas dėl jų reikalavimų.

Ši profsąjunga prašo penktadaliu didinti mokytojų atlyginimų koeficientus, taip pat didinti nekontaktinių valandų skaičių priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo pedagogams, naikinti pareiginės algos pastoviosios dalies funkcinius intervalus, mažinti klases.

Savaitę Švietimo ir mokslo ministerijoje esantys pedagogai žada nepalikti patalpų, kol nebus tęsiamos derybos.

Vyriausybė sako, kad įgyvendinti visus A. Navicko profsąjungos reikalavimus papildomai kainuotų apie 300 mln. eurų, bet protestuojantieji teigia, kad šie skaičiai – išpūsti.

Profsąjunga taip pat sako, kad yra atvira pasiūlymams reikalavimus vykdyti etapais, tačiau pirmuosius žingsnius norėtų matyti jau nuo kitų metų.

Šią savaitę biudžetui dar kartą pritarusi Vyriausybė iki šiol teigė, kad tai neįmanoma ir reikalavimai galėtų būti vykdomi nebent nuo 2020-ųjų.

Autorius: Saulius Jakučionis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.