„Small Planet Airlines“ nuleido sparnus: prašo iškelti bankroto bylą

Po dešimtmetį besitęsusių nesėkmių ruožo Lietuvos civilinę aviaciją toliau lydi finansinės katastrofos. 

„Small Planet Airlines“ prašo iškelti bankroto bylą. 
„Small Planet Airlines“ prašo iškelti bankroto bylą. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2018, 12:34 PM, atnaujinta Dec 7, 2018, 3:12 PM

Gruodžio 6 dieną „Small Planet Airlines“ direktorius Kristijonas Kaikaris kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą dėl bankroto bylos bendrovei iškėlimo, lrytas.lt portalui pranešė „Small Planet Airlines“ rinkodaros vadovas Simonas Bartkus.

Po to, kai lapkričio 28 dieną Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus įsakymu buvo sustabdyta bendrovės licencija vykdyti oro susiekimą, „Small Planet Airlines“, negalėdama vykdyti skrydžių veiklos, nebegauna pagrindinių savo pajamų, todėl buvo priimtas sprendimas kreiptis dėl bankroto bylos iškėlimo.

„Nors mes matome pagrindą skųsti teismo sprendimą dėl atsisakymo iškelti bendrovei restruktūrizavimo bylą, taip pat turime galimybę skųsti Civilinės aviacijos administracijos sprendimą arba kreiptis dėl laikinos licencijos išdavimo, tačiau esminė sėkmingos skrydžių veiklos sąlyga – nepertraukiamumas.

Pastarasis buvo sutrikdytas ir mums negalint tęsti skrydžių veiklos mūsų pagrindiniai klientai pasirinko kitus vežėjus. Siekdami maksimaliai apsaugoti kreditorių interesus, kreipėmės į teismą dėl bankroto bylos bendrovei iškėlimo“, – priežastis lrytas.lt atsiųstame laiške aiškino „Small Planet Airlines“ vadovas Kristijonas Kaikaris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.