Etilo spirito iš maistinių žaliavų gamyba sunyko 10,6 proc. iki 43,85 mln. dekalitrų.
Konjako rūšių gėrimų pagaminta vos 0,1 proc. daugiau – 7,61 mln. dekalitrų, didesnio nei 25 laipsnių stiprumo likerių ir trauktinių – 8,9 proc. daugiau – 5,32 mln. dekalitrų, mažesnio stiprumo – 0,2 proc. daugiau – 2,47 mln. dekalitrų.
Vyno ir putojančio vyno gamyba sumenko atitinkamai 4,8 proc. iki 28,21 mln. dekalitrų ir 2,7 proc. iki 10,69 mln. dekalitrų.
Silpnųjų alkoholinių gėrimų gamyba padidėjo 2 proc. iki 5,93 mln. dekalitrų.
2017-aisiais Rusija degtinės gamyba padidino dešimtadaliu.