Žemės savininkai nereaguoja į savivaldybės bandymus derėtis

Plėsti pramonės parką ir formuoti investuotojams patrauklesnius sklypus norinčiai Alytaus savivaldybei nepavyksta įsigyti žemės iš privačių savininkų. Be to, savo pramonės parką imasi steigti ir Alytaus rajono savivaldybė, verslui ketinanti pasiūlyti kur kas didesnių sklypų, rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Alytaus miesto meras V.Grigaravičius gegužę kalbėjo, kad pramonės parko teritorija galėtų didėti bendradarbiaujant su Alytaus rajono savivaldybe ir įtraukiant jai priklausančias žemes.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Alytaus miesto meras V.Grigaravičius gegužę kalbėjo, kad pramonės parko teritorija galėtų didėti bendradarbiaujant su Alytaus rajono savivaldybe ir įtraukiant jai priklausančias žemes.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 8:35 AM

Alytaus pramonės parko teritoriją sudaro 42 sklypai, iš kurių 12 priklauso privatiems savininkams. Miesto savivaldybė šių metų biudžete buvo numačiusi lėšų įsigyti 3–4 sklypus, tačiau pavyko susitarti tik su vieno savininku – kitų sklypų savininkai savo turto neparduoda, nes jų netenkina nustatoma rinkos kaina, arba apskritai nereaguoja į savivaldybės bandymus derėtis.

Alytaus savivaldybės Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėjos Auksės Juonienės teigimu, nors su vieno sklypo savininku ir pavyko pasiekti susitarimą, o biudžete numatytos lėšos įsigijimui, tai dar nereiškia, kad sandoriui pritars miesto tarybos politikai, nes taryba žiūri į visumą – jei kitų sklypų neišeina nupirkti, tai „bergždžias reikalas pirkti tą vieną“.

Iš 30-ies savivaldybei ir valstybei priklausančių Alytaus pramonės parko sklypų šiuo metu išnuomota 17.

Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius gegužę kalbėjo, kad pramonės parko teritorija galėtų didėti bendradarbiaujant su Alytaus rajono savivaldybe ir įtraukiant jai priklausančias žemes. Tačiau A. Juonienės teigimu, jokie pokalbiai tarp miesto ir rajono savivaldybių šia tema nevyksta, be to, Alytaus rajono savivaldybės taryba vasarą pritarė dar vieno pramonės parko steigimui. Planuojama, kad 400 hektarų ploto rajono savivaldybės pramonės parkas galėtų atsirasti per kelerius ateinančius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.