Mes pinigus ten, kur jų niekam nereikia – plės laivybą Nemuno aukštupyuje

Prie Nemuno esančių savivaldybių ir Vidaus vandens kelių direkcijos vadovai pasirašė ketinimų protokolą dėl laivybos Nemuno aukštupyje plėtros, o tam reikalingų lėšų tikimasi gauti iš Europos Sąjungos fondų, rašo „Lietuvos žinios“.

Turizmo organizatoriai sako, kad kol kas norinčiųjų keliauti Nemuno aukštupiu nedaug.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Turizmo organizatoriai sako, kad kol kas norinčiųjų keliauti Nemuno aukštupiu nedaug.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2018, 8:41 AM

Vidaus vandens kelių direkcija apsiėmė rūpintis Nemuno aukštupio farvaterio (laivakelio) parengimu ir pritaikymu laivybai, o savivaldybės – tuo, kas yra ant upės kranto, tačiau turizmo organizatoriai abejoja, ar ir šį kartą vėjais nebus paleisti pinigai pritaikant Nemuną laivybai, kaip prieš dešimtmetį atsitiko įrengiant prieplaukas, nes kol kas norinčiųjų keliauti Nemuno aukštupiu nedaug.

Nemuno euroregiono Marijampolės biuri direktorius Gintaras Skamaročius sako, kad ketinimų protokolo pasirašymas – pirmas žingsnis, kurį žengus galima sudaryti detalią Nemuno laivybos plėtros programą ir numatyti ruožus, kurie turėtų būti plėtojami pirmiausia. Taip pat atsivers daugiau galimybių ir bus drąsiau kviesti privačius subjektus investuoti į vandens kelio tolesnę plėtrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.