Prancūzija skyrė „Uber“ 400 tūkst. eurų baudą dėl didžiulių duomenų saugumo pažeidimų

Prancūzijos duomenų apsaugos agentūra ketvirtadienį pranešė, kad skyrė Jungtinių Valstijų pavėžėjimo paslaugų grupei „Uber“ 400 tūkst. eurų (460 tūkst. JAV dolerių) baudą dėl 2016 metų duomenų saugumo pažeidimo, kuris paveikė 57 mln. klientų ir vairuotojų asmeninius duomenis.

„Uber“ užsitraukė vartotojų ir reguliuotojų pyktį po to, kai bendrovė laukė metus ir tik 2017 metų lapkritį paskelbė, kad įsilaužėliai pasinaudojo jos sistemomis.<br>123rf nuotr.
„Uber“ užsitraukė vartotojų ir reguliuotojų pyktį po to, kai bendrovė laukė metus ir tik 2017 metų lapkritį paskelbė, kad įsilaužėliai pasinaudojo jos sistemomis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-20 14:30

„Uber“ užsitraukė vartotojų ir reguliuotojų pyktį po to, kai bendrovė laukė metus ir tik 2017 metų lapkritį paskelbė, kad įsilaužėliai pasinaudojo jos sistemomis.

Prancūzijos duomenų apsaugos agentūra teigė, kad pažeidimui buvo galima užkirsti kelią, jeigu „būtų taikytos tam tikros elementarios saugumo priemonės“.

„Uber“ jau sumokėjo 148 mln. JAV dolerių Jungtinių Valstijų valdžiai tam, kad išvengtų galimai nepatogios teismo bylos, ir pažadėjo sustiprinti saugumą.

Praėjusį mėnesį Nyderlandai skyrė „Uber“ 600 tūkst. eurų baudą dėl pažeidimo, o Didžioji Britanija nurodė pavėžėjimo paslaugų grupei sumokėti 385 tūkst. svarų (490 tūkst. JAV dolerių).

Bendrovė bando pagerinti savo reputaciją po virtinės skandalų, susijusių su netinkamu elgesiu ir konkurencijos taisyklių pažeidimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.