„Google“ grupės įmonei Lietuvos bankas suteikė el. pinigų įstaigos licenciją

Lietuvos banko valdyba „Google Payment Lithuania“ suteikė elektroninių pinigų įstaigos licenciją, suteikiančią teisę leisti ir išpirkti elektroninius pinigus, teikti mokėjimo paslaugas.

„Google Payment Lithuania“ yra viena iš „Alphabet Inc.“ („Google“ patronuojančioji bendrovė) grupei priklausančių įmonių.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Google Payment Lithuania“ yra viena iš „Alphabet Inc.“ („Google“ patronuojančioji bendrovė) grupei priklausančių įmonių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2018, 8:40 AM, atnaujinta Dec 21, 2018, 8:42 AM

„Google Payment Lithuania“ yra viena iš „Alphabet Inc.“ („Google“ patronuojančioji bendrovė) grupei priklausančių įmonių. Numatoma, kad bendrovė, turėdama elektroninių pinigų įstaigos licenciją, galės leisti elektroninius pinigus ir teikti mokėjimo paslaugas, užtikrinančias sklandų elektroninių parduotuvių darbą Europoje, kartu kurdama ir kitus Lietuvos bei kitų Europos ekonominės erdvės vartotojams skirtus produktus.

Šiuo metu Lietuvoje licencijuota daugiau nei 100 FinTech įmonių. Populiariausia FinTech įmonių veikla – mokėjimai, elektroninių pinigų leidyba ir skolinimosi platformos.

Siekis kurti ir palaikyti palankią aplinką, skatinančią konkurenciją ir pažangias inovacijas finansų srityje, yra viena iš Lietuvos banko 2017–2020 m. strateginių krypčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.