Deimantas Lietuvos finansinių technologijų karūnoje – kas tai?

Deimantas Lietuvos finansinių technologijų („fintech“) karūnoje. Taip įvertintas Lietuvos banko nutarimas, kuriuo kompanijai „Google Payment Lithuania“ suteikta elektroninių pinigų įstaigos licencija.

„Google“ elektroninių pinigų verslui visoje ES nusprendė pasirinkti Lietuvą.<br>„Scanpix“ nuotr.
„Google“ elektroninių pinigų verslui visoje ES nusprendė pasirinkti Lietuvą.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2018, 2:43 PM

Tokiais žodžiais naują rinkos dalyvį pasveikino advokatų kontoros „Sorainen“ partneris Tomas Kontautas. Anot jo, pastaraisiais metais licencijuota nemažai mokėjimo ir elektroninių pinigų įstaigų, tačiau trūko rimtų vardų.

„Ir štai atėjo 2018-ųjų gruodis. Banko licencija „Revolut“, banko licencija „European Merchant“, kuris priklauso tai pačiai grupei kaip ir britų „fintech“ įmonės „Clearsetlle“ ir „SettleGo“.

Galiausiai – „Google Payment“. Ilgai lauktas atlygis, po kurio Lietuvos bankas gali ramiai merkti akį pašaipų autoriams ir dar ramiau atšvęsti Kalėdas“, – džiaugėsi advokatas.

Centrinio banko valdybos narys Marius Jurgilas irgi neslėpė, kad šalies privalumus pradėjo vertinti ne tik startuoliai, bet ir pasaulinio lygio finansų inovacijų įmonės.

„Google Payment Lithuania“ yra viena iš koncerno „Alphabet“ (tai – „Google“ patronuojančioji bendrovė) grupei priklausančių įmonių.

„Google“ iki šiol turi elektroninių pinigų bendrovės licenciją Didžiojoje Britanijoje, todėl gali teikti paslaugas visoje ES.

Tačiau britams nusprendus pasitraukti iš Bendrijos šių privilegijų ten veikianti įmonė gali netekti.

Numatoma, kad Lietuvoje ši bendrovė, turėdama elektroninių pinigų įstaigos licenciją, galės leisti elektroninius pinigus ir teikti mokėjimo paslaugas, užtikrinančias sklandų elektroninių parduotuvių darbą Europoje, kartu kurdama ir kitus Lietuvos bei kitiems Europos ekonominės erdvės vartotojams skirtus produktus.

Šiuo metu Lietuvoje licencijuota daugiau nei 100 „fintech“ įmonių. Populiariausia jų įmonių veikla – mokėjimas, elektroninių pinigų leidyba ir skolinimosi platformos. (ELTA, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.