Estai ir vėl veržiasi į priekį: minimali alga šalyje nuo sausio didės iki 540 eurų

Minimalus mėnesio atlyginimas (MMA) Estijoje nuo sausio mėnesio padidės 40 eurų iki 540 eurų, o minimalus valandos darbo atlygis – nuo 2,97 euro iki 3,20 euro.

Estijos mokesčių ir muitų departamento duomenimis, šiemet MMA gavo tik 5,3 proc. visą darbo dieną dirbančių samdomų darbuotojų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Estijos mokesčių ir muitų departamento duomenimis, šiemet MMA gavo tik 5,3 proc. visą darbo dieną dirbančių samdomų darbuotojų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2018, 3:19 PM

Pagal Estijos darbo įstatymą darbdavių organizacijų ir darbuotojų profesinių sąjungų kasmet pasiekiamą susitarimą dėl minimalaus darbo užmokesčio dydžio, kurį formaliai tvirtina vyriausybė, privalu vykdyti visoms šalyje veikiančioms įmonėms.

Įstatymas draudžia pilno etato darbuotojams mokėti mažesnį už minimalų atlyginimą.

Minimalus darbo užmokestis Estijoje jau daug metų sistemingai didėja nuo kiekvienos sausio 1-osios. Nuo šių ir praėjusių metų MMA augo taip pat 40 eurų.

Estijos mokesčių ir muitų departamento duomenimis, šiemet MMA gavo tik 5,3 proc. visą darbo dieną dirbančių samdomų darbuotojų.

Estijoje yra didžiausias Baltijos valstybėse MMA, didžiausias vidutinis mėnesio atlyginimas, didžiausia vidutinė senatvės pensija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.