Rengdamasi „kietajam“ „Brexit“, „Ryanair“ gavo licenciją Jungtinėje Karalystėje

Airijos mažų sąnaudų skrydžių bendrovės „Ryanair“ patronuojamoji įmonė Jungtinėje Karalystėje gavo veiklos licenciją, kad šioje šalyje galėtų veikti net ir vadinamojo kietojo „Brexit“ atveju.

„Ryanair“ pažymėjo, jog, turėdama leidimą, galės po „Brexit“ prireikus vykdyti skrydžius Jungtinės Karalystės vidaus maršrutais.<br>„Scanpix“ nuotr.
„Ryanair“ pažymėjo, jog, turėdama leidimą, galės po „Brexit“ prireikus vykdyti skrydžius Jungtinės Karalystės vidaus maršrutais.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2019, 2:28 PM, atnaujinta Jan 4, 2019, 2:31 PM

Oro bendrovė pažymėjo, jog, turėdama šį leidimą, galės po „Brexit“ prireikus vykdyti skrydžius Jungtinės Karalystės vidaus maršrutais, taip pat maršrutais, kurie Jungtinę Karalystę jungia su ne ES šalimis.

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May ir 27 Europos Sąjungos (ES) valstybių narių lyderiai lapkričio mėnesį pasiekė susitarimą dėl „Brexit“ sutarties projekto, kuris turėtų užtikrinti sklandų Didžiosios Britanijos išstojimą iš bloko kovo 29 dieną.

Tačiau baiminamasi, kad Jungtinės Karalystės parlamentas, kuris dėl projekto balsuos vėliau šį mėnesį, nepritars šiam dokumentui.

Tokiu atveju Didžioji Britanija iš Europos bloko pasitrauktų be sutarties, o tai išprovokuotų didelius sutrikimus įvairiose srityse, įskaitant aviacijos sektorių.

Londonas ir Briuselis rengia nenumatytų atvejų planą, pagal kurį Jungtinės Karalystės oro vežėjai keleivius į ES šalis galėtų toliau skraidinti net ir tuo atveju, jeigu „Brexit“ įvyktų nesudarius sutarties dėl būsimų prekybos ir kitų taisyklių.

Tačiau pagal tokį planą Jungtinės Karalystės oro bendrovės negalės siūlyti skrydžių ES vidaus maršrutais.

„Ryanair“ patronuojamoji įmonė Jungtinėje Karalystėje tokiu atveju praras dalį ES rinkos, tad Airijos bendrovė Londoną ir Briuselį ragina suderinti išsamesnį laikinąjį planą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.