„Vaučeriai“ sparčiai skinasi kelią: paaiškėjo, kiek Lietuvai jie kainuos

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys pirmadienį susitiko su smulkiojo ir vidutinio verslo atstovais. Jie susitikime aptarė planuojamą maisto kuponų sistemą.

„Vaučerius“ įsigyti galės tie žmonės, kurie augina ikimokyklinio amžiaus vaikus, o teisę parduoti produktus turės tie, kurie dalyvauja trumpojoje maisto tiekimo grandinėje.<br>V.Balkūno nuotr.
„Vaučerius“ įsigyti galės tie žmonės, kurie augina ikimokyklinio amžiaus vaikus, o teisę parduoti produktus turės tie, kurie dalyvauja trumpojoje maisto tiekimo grandinėje.<br>V.Balkūno nuotr.
Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 7, 2019, 2:21 PM, atnaujinta Jan 7, 2019, 2:39 PM

Po susitikimo G.Surplys atskleidė ir kainą, kiek tokios sistemos įdiegimas Lietuvai kainuos.

„Man buvo įdomu išgirsti, kaip čekių įgyvendinimo priemonę mato smulkaus ir vidutinio verslo atstovai. Perėjome per kritinius taškus, išgirdome pasiūlymus ir modifikuosime sistemą“, – sakė ministras.

Pasak jo, ministerijai reikia sugalvoti, kaip motyvuoti mažos parduotuvės savininką priimti ūkininkų produkciją ir ją pardavinėti bei kaip motyvuoti žmones ateiti į mažą parduotuvę užuot važiavus į prekybos centrą.

„Yra klausimų, kad verslininkams tai netaptų didele našta ir jiems nereiktų padaryti tokių darbų, kaip sistemų programavimas ir panašiai. Norime padaryti, kad viskas būtų automatizuota ir jiems nereiktų nieko programuoti“, – sakė G.Surplys.

Ministras atskleidė, kad „vaučerių“ sistemos sukūrimas Lietuvai kainuos apie 20 tūkst. eurų.

„Tai nedideli pinigai, bet tai reikia padaryti, kad ūkininkų neužkrautume didele administracine našta.

Taip pat jei sistema pasinaudotų visi, kurie augina vaikus iki šešerių metų amžiaus, o tokių vaikų Lietuvoje yra apie 200 tūkst., tai per metus kainuotų apie 14 mln. eurų“, – sakė ministras.

Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Aldona Dalia Matukienė po susitikimo su ministru sakė, kad jos nuomone, jei „vaučerių“ sistema bus įgyvendinta, ji tikrai padės žmones pritraukti pas smulkius prekeivius.

„Aų esu šventai įsitikinusi, bet pavienės priemonės Lietuvoje niekada dar neveikė. Žinote, jei skauda visą kūną, o tau gydo mažąjį pirštelį, tai skausmas nuo to tikrai nepraeis.

Manau, kad klientų su „vaučeriais“ turėtų padaugėti“, – sakė A.D. Matukienė.

lrytas.lt primena, kad „vaučerius“ įsigyti galės tie žmonės, kurie augina ikimokyklinio amžiaus vaikus, o teisę parduoti produktus turės tie, kurie dalyvauja trumpojoje maisto tiekimo grandinėje.

„Nuolaida būtų galima pasinaudoti visoje Lietuvos teritorijoje. Asmeniui būtų skiriami 3 „vaučeriai“ per mėnesį. Vienas „vaučeris“ galiotų vieną mėnesį. Nuolaida sieks 20 proc.“ – apie naują sistemą anksčiau lrytas.lt sakė G.Surplys.

Ministras taip pat neslėpė, kad jei toks konkurencijos didinimas rinkoje pasiteisins, bus galvojama praplėsti lengvatos taikymą.

Taip pat jau kurį laiką veikia internetinis puslapis produktukainos.lt, kur gyventojai gali pasitikrinti ir palyginti, kiek prekybos tinkluose kainuoja vienas ar kitas maisto produktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.