Žemės ūkio ministerija kraustysis į Kauną: aiškėja detalės, naujovių bus jau kovą

Žemės ūkio ministerija skaičiuoja, kad ministerijos perkėlimas į Kauną kainuos apie 1,13 mln. eurų, o naujų patalpų nuomotojas paaiškės vasarą, antradienį sakė žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

Planuojama, kad jau kovo pabaigoje Kaune pradės veikti „veidrodinė“ ministerija su keliasdešimt darbuotojų. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Planuojama, kad jau kovo pabaigoje Kaune pradės veikti „veidrodinė“ ministerija su keliasdešimt darbuotojų. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-08 09:27, atnaujinta 2019-01-08 11:33

„Vasarį skelbsime patalpų nuomos konkursą – nežinome, kur jos bus, bet norime, kad jos būtų centre. Paskelbę konkursą vasario mėnesį tikimės, kad birželį būsime atrinkę patalpų nuomotoją. (…) Planuojame, kad gruodį vyks persikraustymas“, – antradienį ŽŪM surengtoje spaudos konferencijoje teigė ministras.

Pasak jo, skaičiuojama, kad ministerijos perkėlimas kainuos apie 1,13 mln. eurų, o apie 0,3 mln. iš jų planuojama skirti išeitinėms kompensacijoms ir išmokoms.

„Šiuo metu ŽŪM veikia 2,5 karto didesnėse patalpose, nei jai priklausytų pagal darbuotojų skaičių. Persikėlę taupysime iš to, kad ministerija bus lankstesnė, mobilesnė, (..) taupysime po 200 tūkst. eurų per metus. Perkėlimui planuojame išleisti 1,13 mln. eurų. Mes neskaičiuojame to, kad persikėlę parduosime šį pastatą“, – kalbėjo jis.

G. Surplio teigimu, į naujas patalpas būtų perkelta apie 280 darbuotojų iš ministerijos, Nacionalinės mokėjimo agentūros ir Nacionalinės žemės tarnybos.

Ministerijai atlikus perkėlimo į Kauną socialinę ir ekonominę analizę paaiškėjo, kad ministerijai reikės maždaug 2,5 karto mažesnio ploto patalpų. Dabar ji naudoja 9,1 tūkst. kvadratinio metro patalpas, o Kaune jai bus reikalinga 3,9 tūkst. kvadratinio metro ploto patalpų.

Anot ministro, sumažinus patalpų eksploatavimo, administravimo ir išlaikymo sąnaudas 2–3 kartus, išlaidos mažėtų apie 200 tūkst. eurų per metus.

Planuojama, kad ŽŪM ir jai pavaldžios įstaigos bus perkeltos ir dirbs Kaune jau kitąmet. Ministerija tikisi, kad tai pagerins Vilniaus – Kauno jungtį, suteiks daugiau galimybių šio regiono plėtrai, o efektyviau išnaudojamos patalpos leis sutaupyti valstybės lėšų.

G. Surplio teigimu, perkėlus institucijas, jos bus lengviau pasiekiamos socialiniams partneriams iš visos šalies, bus daugiau karjeros galimybių žemės ūkio kvalifikacijos specialistams.

Anot ministro, dėl ministerijos perkėlimo detalių, būsimų darbo sąlygų ir toliau bus tariamasi su visais darbuotojais, o nusprendusiems nevykti į Kauną bus užtikrintos visos priklausančios garantijos.

Planuojama, kad kovo pabaigoje Kaune pradės veikti „veidrodinė“ ministerija su keliasdešimt darbuotojų.

Iki 2019 metų gruodžio turėtų būti įgyvendintos visos viešųjų pirkimų procedūros, rastos, išnuomotos ir darbui pritaikytos patalpos. Galutinai laikinojoje sostinėje ministerija įsikurtų 2020-ųjų pirmąjį ketvirtį.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.