Kauniečiai sausio viduryje sulauks naujos pramogų vietos, jau skelbia ir kainas

Žiemos pramogų išsiilgę kauniečiai sulaukė progos iš sandėlių ištraukti ar naujai nusipirkti roges ir pačiūžas. Pramogautojai mėgaujasi snieguotomis kalvomis po atviru dangumi. O Žaliakalnyje po atviru dangumi žadama įrengti šiuolaikišką čiuožyklą.

Daugybę žmonių galima išvysti ir Dainų slėnyje – šlaito statumo ir trasos ilgio pakanka gerai pramogai. Tačiau šioje vietoje stinga apšvietimo, gatvės žibintai kalno neapšviečia.<br>M.Balčiūno nuotr.
Daugybę žmonių galima išvysti ir Dainų slėnyje – šlaito statumo ir trasos ilgio pakanka gerai pramogai. Tačiau šioje vietoje stinga apšvietimo, gatvės žibintai kalno neapšviečia.<br>M.Balčiūno nuotr.
Vieni populiariausių nusileidimo kalnelių yra Kleboniškyje. Važinėtis čia visiems saugu.
Vieni populiariausių nusileidimo kalnelių yra Kleboniškyje. Važinėtis čia visiems saugu.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-01-12 15:37, atnaujinta 2019-01-12 15:39

Iškritus sniegui vieni aktyvūs miestiečiai iš rūsių išsitraukė senas rogutes ar čiuožynes, kiti suskubo įsigyti naujų. Ir vaikams, ir suaugusiesiems smagu laisvalaikį leisti ant kalvų ir statesnių skardžių.

Kaune nėra saugių ir specialiai suprojektuotų čiuožyklų, kur žmonės galėtų netrukdomi leistis rogutėmis, čiuožynėmis ar slidėmis. Daugelis pramogautojų trasas susiranda patys.

Miesto valdžios atstovai pažadėjo, kad sausio viduryje bus išlieta nauja lauko čiuožykla šalia Ledo arenos.

Kleboniškyje susidaro eilės

Vieni populiariausių nusileidimo kalnelių yra Kleboniškyje. Važinėtis čia saugu, nes kalno papėdę nuo gatvės skiria tinklo tvora. Net vakarais šviesos taip pat pakanka – kalną apšviečia greta esančios gatvės žibintai.

Pramogautojai žino, kad Kleboniškio kalnelius geriausia rinktis darbo dienomis. Savaitgaliais čia labai daug žmonių, ne visiems užtenka vietos, tenka laukti eilėje, kol nusileis kiti pramogautojai.

Daugybę žmonių galima išvysti ir Dainų slėnyje – šlaito statumo ir trasos ilgio pakanka gerai pramogai.

Tačiau šioje vietoje pramogautojai įžvelgia ir nepatogumų, mat vakarais čia stinga apšvietimo, nes gatvės žibintai kalno pakankamai neapšviečia. Nors nusileidusieji iš Dainų slėnio į gatvę nepatenka, jeigu kalno papėdėje esančioje aikštelėje stovi automobiliai, pramogautojams tenka laviruoti, kad į juos neatsitrenktų.

Ieško aukštesnių kalnelių

Čiuožinėtojų jau daugybę metų netrūksta ir Vilijampolėje, ant šalia Neries krantinės stūksančių nedidelių kalnų. Įvažiuoti į upę didelio pavojaus nėra, šlaitai iki Neries gana toli.

Kauniečiai taip pat pamėgo ne itin aukštus kalnelius prie Kauno pilies. Jų galima sutikti ir kalvotame Žaliakalnyje, Aukštuosiuose Šančiuose. Panemunės šile šįmet žiemos pramogoms taip pat sudarytos geresnės sąlygos, nes teritorija išvalyta ir sutvarkyta.

Į atokesnes Kauno ir pakaunės lauko erdves pramogauti vykstantys miestiečiai įspūdingesnių nei minėti šlaitų randa Palemone ar kitose vietose prie Kauno marių. Iki kai kurių tenka gerokai paeiti, tačiau norintiems gauti adrenalino tai ne bėda.

Atsiras čiuožykla po dangumi

Išskyrus užšalusius natūralius vandens telkinius, Kaune iki šiol veikia tik viena čiuožykla Ledo arenoje. Norintys pačiuožinėti ant ledo po atviru dangumi turėjo važiuoti į Raudondvarį, kur šalia pilies prieš Kalėdas pradėjo veikti išlieta čiuožykla.

Sausio viduryje pradės veikti nauja pramogų erdvė. Čiuožykla po atviru dangumi šiuo metu kyla Aušros gatvės automobilių stovėjimo aikštelėje priešais įėjimą į Ledo areną. Čiuožykla užims daugiau nei 500 kv. metrų plotą.

„Šaldymo sistema bus prijungta prie pagrindinių Ledo arenos kompresorių, tad čiuožykla veiks ir esant teigiamai temperatūrai. Priklausomai nuo oro sąlygų, čiuožykla galės veikti lapkričio–kovo mėnesiais“, – sakė Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vadovas Mindaugas Šivickas.

Čiuožykla, kuria vienu metu galės naudotis maždaug 50–60 žmonių, bus skirta ir sportininkų treniruotėms, ir mėgėjų pramogoms. Pačiūžų nuomos punktas veiks Ledo arenoje masinių čiuožimo seansų metu. Valandos trukmės čiuožimo seansas kainuos 2 eurus, pačiūžų nuoma – 1,5 euro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.