Niujorko meras kuria precedentą JAV: siūlo įvesti privalomas mokamas darbuotojų atostogas

Niujorko miesto meras Billas de Blasio šią savaitę pristatė pasiūlymą, pagal kurį Jungtinėse Valstijose pirmą kartą būtų reikalaujama, kad bendrovės savo darbuotojams suteiktų 10 dienų apmokamų atostogų.

B. de Blasio pastaraisiais mėnesiais ėmė siūlyti daugiau progresyvių politinių pasiūlymų ir kai kurie stebėtojai tai laiko jo užmojų tapti prezidentu ženklu.<br>AP nuotr.
B. de Blasio pastaraisiais mėnesiais ėmė siūlyti daugiau progresyvių politinių pasiūlymų ir kai kurie stebėtojai tai laiko jo užmojų tapti prezidentu ženklu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2019, 8:06 PM

Šiuo metu JAV miestai, valstijos ir federalinė vyriausybė nereikalauja, kad bendrovės savo darbuotojams suteiktų apmokamų atostogų ir šiuo požiūriu Jungtinės Valstijos išsiskiria iš visų išsivysčiusių šalių. Tai tam tikrais atvejais įpareigotos daryti tik biržinės bendrovės.

Tačiau B. de Blasio rengiasi miesto tarybai pateikti svarstyti nutarimo projektą, kuris būtų taikomas visoms miesto bendrovėms, turinčioms bent penkis darbuotojus.

Atostoginių Niujorke negauna daugiau kaip 500 tūkst. darbuotojų, įskaitant 200 tūkst. darbuotojų, dirbančių restoranų ir apgyvendinimo sektoriuose, pažymėjo meras.

„Už lango 2019-ieji, – rašoma jo paskelbtame pranešime. – Atėjo laikas pagarbiai elgtis su žmonėmis. Atėjo laikas vertinti žmones. Laikyti juos ne vien verslo mašinos sraigteliais, o žmonėmis, kurie nusipelno gyventi visavertį gyvenimą.“

Tikimasi, kad miesto taryba pritars pasiūlymui, nes keli jos atstovai jau davė suprasti, kad jį palaiko.

B. de Blasio pastaraisiais mėnesiais ėmė siūlyti daugiau progresyvių politinių pasiūlymų ir kai kurie stebėtojai tai laiko jo užmojų tapti prezidentu ženklu.

Pavyzdžiui, šios savaitės pradžioje jis pristatė naują sveikatos apsaugos sistemą, kurioje galimybę naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis turėtų visi niujorkiečiai, įskaitant dokumentų neturinčius imigrantus.

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.