Paskelbė galingiausius 2019 m. pasus: kaip pasisekė Lietuvai?

„Henley“ pasų indeksas atskleidė, kad, remiantis naujausiais tyrimo duomenimis, 2019 metais galingiausio pasaulio paso titulas atiteko Japonijai. Tokį apdovanojimą šalis pelnė jau antrus metus iš eilės, skelbia CNN.

Kaip paaiškėjo, su Japonijos pasu galima kirsti daugiausia pasaulio šalių sienų neturint vizos. Tokių šalių, kaip ir pernai,190.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaip paaiškėjo, su Japonijos pasu galima kirsti daugiausia pasaulio šalių sienų neturint vizos. Tokių šalių, kaip ir pernai,190.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2019, 1:33 PM, atnaujinta Jan 13, 2019, 3:02 PM

Kaip paaiškėjo, su Japonijos pasu galima kirsti daugiausia pasaulio šalių sienų neturint vizos. Tokių šalių, kaip ir pernai, 190.

Visą sąrašą galima rasti čia. 

Antroji vieta, nors ir labai nedideliu skirtumu, atiteko dviem valstybėms - Singapūrui ir Pietų Korėjai. Su šių šalių pasais be vizų galima apkeliauti 189 valstybes, tad nugalėtojai buvo nusileista vos viena šalimi.

Tiesa, pernai Pietų Korėja užėmė trečiąją vietą, tad šie metai pasų reitinge šaliai buvo sėkmingi.

2019-ųjų trejetuką užbaigė Prancūzija ir Vokietija. Su šių šalių pasais valstybių piliečiai gali aplankyti 188 šalis.

Vos viena galima be vizos aplankyti šalimi trečiajai vietai nusileido Danija, Suomija, Italija ir Švedija. Su šių valstybių pasais be vizos galima svečiuotis 187 šalyse.

Penktoje vietoje – Liuksemburgas ir Ispanija. Su šių valstybių pasais laisvai galima keliauti po 186 šalis.

Šeštosios vietos nugalėtojų net septyni. Tai Austrija, Nyderlandai, Norvegija, Portugalija, Šveicarija, Jungtinė Karalystė, Jungtinės Amerikos Valstijos. Tiesa, jų pasai penktajai vietai taip pat nusileido tik per vieną šalį, nes su septintuko pasais gyventojai gali aplankyti 185 šalis.

Septintoje vietoje – Belgija, Kanada, Graikija ir Airija. Su šių šalių pasais be vizos galima aplankyti 184 valstybes.

Čekija – aštuntoje vietoje (183), o Malta – devintoje (182). Dešimtuką užbaigė Australija, Islandija ir Naujoji Zelandija. Su jų pasais galima laisvai keliauti po 181 šalis.

Lietuva šiame sąraše – 11 vietoje ir nuo dešimtosios vietos nusileidžia vos viena šalimi. Turintys lietuvišką pasą gali laisvai judėti 180 šalyse, kuriose jiems nereikės vizos. Tokią pat vietą, kaip Lietuva, užima ir Vengrija, Latvija, Slovakija, Slovėnija. Kaimynai estai liko 12 vietoje su 179 valstybėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.