Netrukus „Luminor“ bankas turės naują šeimininką: sandorio vertė – įspūdinga

Europos Komisija (EK) leido didžiausiai privataus kapitalo fondų valdymo bendrovei „Blackstone Group“ įsigyti vieną didžiausių trijose Baltijos šalyse veikiantį „Luminor“ banką.

Europos Komisija (EK) leido didžiausiai privataus kapitalo fondų valdymo bendrovei „Blackstone Group“ įsigyti vieną didžiausių trijose Baltijos šalyse veikiantį „Luminor“ banką.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Europos Komisija (EK) leido didžiausiai privataus kapitalo fondų valdymo bendrovei „Blackstone Group“ įsigyti vieną didžiausių trijose Baltijos šalyse veikiantį „Luminor“ banką.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2019, 2:39 PM, atnaujinta Jan 22, 2019, 3:23 PM

„Europos Komisija priėjo prie išvados, kad dėl savo riboto poveikio rinkos struktūrai siūlomas sandoris nesukeltų konkurencijos problemų“, – teigiama EK išplatintame pranešime.

Sandoriui dar turės būti gautas Europos centrinio banko leidimas.

Dar rugsėjį didžiausia privataus kapitalo fondų valdymo bendrovė „The Blackstone Group“ ir jos vadovaujamas konsorciumas pranešė perkantys 60 proc. vieno didžiausių trijose Baltijos šalyse veikiančio banko „Luminor“ akcijų paketą. Buvo planuojama banką valdyti kartu su dabartiniais akcininkais „Nordea Bank“ ir DNB.

Sandorio vertė siekia 1 mlrd. eurų, pranešė „Luminor“.

BNS skelbė, kad po sandorio „Nordea“ ir DNB išlaikys atitinkamai po 20 proc. „Luminor“ akcijų ir toliau dalyvaus banko valdyme, suteikdami ilgalaikį finansavimą, ekspertinę pagalbą, taip pat turės savo atstovus „Luminor“ stebėtojų taryboje.

„Blackstone“ investavimo logika visiškai atitinka „Luminor“ strategiją, tad esame įsitikinę, kad naujo savininko parama padės mums greičiau pasiekti mūsų strateginį tikslą – tapti didžiausia nepriklausoma Baltijos šalių finansine grupe. Tai ypač didelės apimties investicija regione ir apskritai didžiausia privataus kapitalo fondo investicija Baltijos šalyse“, – pranešime spaudai teigė „Luminor group“ direktorių valdybos pirmininkas Nilsas Melngailis.

„Luminor Bank“ tarybos pirmininkas Erkkis Raasuke užtikrino, kad kasdienis klientų aptarnavimas nesikeis.

„Blackstone“ generalinis direktorius Nadimas El Gabbanis teigė, kad tai puiki proga investuoti į puikų verslą veikiantį patrauklioje rinkoje.

„Matome, kad „Luminor“ turi visas galimybes pirmauti rinkoje, kaip nepriklausomas finansinių paslaugų teikėjas“, – pranešime spaudai sakė „Blackstone“ generalinis direktorius.

„Luminor“ buvo įkurtas 2017 metais, sujungus „Nordea“ ir DNB bankų veiklą Baltijos šalyse.  Bankas užima 23 proc. Baltijos šalių paskolų rinkos, jo turtas viršija 15 mlrd. Eur. „Luminor“ dirba 3.000 darbuotojų, bankas turi 64 klientų konsultavimo centrus trijose šalyse.

„Blackstone” yra viena iš didžiausių investicijų bendrovių pasaulyje. Įmonės valdomas turtas siekia 439 mlrd. JAV dolerių (378,9 mlrd. Eur), bendrovė investuoja į privačios nuosavybės, nekilnojamojo turto, viešosios skolos bei turto ir kitus globalius fondus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.