Lenkijos premjeras britams: „Grąžinkite mums mūsų žmones“

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis teigia norintis pamatyti vis daugiau lenkų sugrįžtant iš Jungtinės Karalystės (JK). Taip, pasak jo, žmonės padėtų sustiprinti Lenkijos ekonomiką.

Pasak M.Morawieckio, jei lenkai nori pasilikti Didžiojoje Britanijoje, jiems turi būti sudarytos visos galimybės, kokias jie turi šiuo metu.<br>„Scanpix-Reuters“ nuotr.
Pasak M.Morawieckio, jei lenkai nori pasilikti Didžiojoje Britanijoje, jiems turi būti sudarytos visos galimybės, kokias jie turi šiuo metu.<br>„Scanpix-Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-24 16:02

„Vis daugiau ir daugiau lenkų sugrįžta, ir aš tuo džiaugiuosi, nes nedarbo lygis Lenkijoje yra itin žemas. Grąžinkite mums mūsų žmones“, – BBC kalbėjo M.Morawieckis.

Tačiau, pridūrė jis, jei lenkai nori pasilikti Didžiojoje Britanijoje, jiems turi būti sudarytos visos galimybės, kokias jie turi šiuo metu. Premjero teigimu, Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė jam tai užtikrino.

Kalbėdamas Pasaulio ekonomikos forume (PEF) Davose, M.Morawieckis tikino, kad Lenkijoje nedarbo lygis yra itin žemas, o bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas siekia 5,5 proc.

„Taigi, tikiuosi, kad daugelis lenkų sugrįš į gimtąją šalį“, – lenkus grįžti iš Didžiosios Britanijos kvietė M.Morawieckis. Lenkijos premjeras taip pat paragino Jungtinę Karalystę visomis išgalėmis vengti kietojo „Brexito“, kuris, pasak jo, būtų itin žalingas tiek Didžiajai Britanijai, tiek Lenkijai, tiek ir visai ES.

Paklaustas, ar sutinka su verslo ir politikos lyderių gretose vyraujančia nuomone, esą kietasis „Brexitas“ vis mažiau ir mažiau tikėtinas, M. Morawieckis neslėpė manantis panašiai: „Aš irgi taip manau. Matau, kad svaras sterlingų stiprėja, matyt, dėl optimistiškesnių nuotaikų.“

Darius Mikutavičius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.