Pagerbė pirmąjį nacionalinį mecenatą

 Valdovų rūmuose bendrovės „Teltonika“ savininkui Arvydui Paukščiui buvo įteiktas pirmasis nacionalinio mecenato ženklas. Toks įvertinimas skiriamas tik tiems asmenims, kurie mecenavimo projektams išleidžia ne mažiau kaip milijoną eurų.

Nacionalinio mecenato ženklą S.Skvernelis vakar įteikė verslininkui A.Paukščiui, kurio pastangomis buvo atstatyta sudegusi Balbieriškio bažnyčia.<br>Vyriausybės nuotr.
Nacionalinio mecenato ženklą S.Skvernelis vakar įteikė verslininkui A.Paukščiui, kurio pastangomis buvo atstatyta sudegusi Balbieriškio bažnyčia.<br>Vyriausybės nuotr.
„Wikipedia“ nuotr.
„Wikipedia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 9:59 AM

Būtent tokią sumą A.Paukštys skyrė Balbieriškio Rožinio Švč.Mergelės Marijos bažnyčiai atstatyti. Belaidžių technologijų įmonės „Teltonika“ savininkui premjeras Saulius Skvernelis įteikė auksinę segę.

Ją sukūrė juvelyras Tadas Deksnys. Segės simboliu pasirinktas medis ir jį globojančios rankos.

Balbieriškio bažnyčia sudegė 2013 metų rugpjūtį.

Po pusantrų metų bendruomenei jau buvo pristatytas naujų maldos namų projektas.

Naujoji bažnyčia, kurią projektavo architektas Vilius Urbonas, iškilo šiek tiek kitokia nei buvusioji, o bene didžiausias skirtumas – vietoj dviejų bokštų liko vienas. Pastatas, kurio statybą ir finansavo A.Paukštys, buvo pašventintas praėjusių metų kovą.

Verslininko kandidatūrą Vilkaviškio vyskupija ir Prienų rajono savivaldybė pateikė Mecenavimo tarybai, kuri ir nusprendė įvertinti jos nuopelnus.

Pagal nuo praėjusių metų rugsėjo įsigaliojusį įstatymą, nacionalinio mecenato vardas suteikiamas asmenims, parėmusiems vieną ar kelis projektus ne mažiau kaip milijonu eurų.

Savivaldybės mecenatu galima tapti paaukojus mažesnę sumą. Ji priklauso nuo savivaldybės dydžio: jei gyvena mažiau kaip 25 tūkst. žmonių, tokiam vardui pelnyti pakanka 150 tūkst. eurų, o jeigu gyventojų daugiau arba remiami kurortų projektai, tuomet reikalinga ne mažesnė kaip 250 tūkst. eurų parama. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.