Lenkijoje dvesiančių galvijų mėsa atsidūrė ir Lietuvoje

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad uždrausta tiekti rinkai ir nurodyta sunaikinti per 80 kg galimai nesaugios lenkiškos jautienos.

Galimai nesaugios jautienos iš Lenkijos įsigijo dvi Lietuvos įmonės. <br> M.Patašiaus nuotr. 
Galimai nesaugios jautienos iš Lenkijos įsigijo dvi Lietuvos įmonės. <br> M.Patašiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2019, 12:02 PM, atnaujinta Jan 31, 2019, 1:20 PM

Lenkijos žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie galimai nelegaliai skerdžiamus sergančius galvijus, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) kreipėsi į šios šalies veterinarijos instituciją, prašydama pateikti informaciją apie priemones, kurių imtasi, kad nesveikų galvijų mėsa nepatektų vartotojams.

Lenkijos atsakinga institucija, atlikusi patikrinimus minėtoje skerdykloje ir iš jos produkciją įsigijusiose mėsos perdirbimo įmonėse, nustatė, kad nesaugi, neaiškios kilmės jautiena iš mėsos perdirbimo įmonių buvo išplatinta ne tik Lenkijoje, bet ir parduota mėsos perdirbimo įmonėms kitose ES šalyse.

Mėsa buvo išplatinta Estijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Portugalijoje, Rumunijoje, Ispanijoje, Švedijoje, nedidelis jautienos kiekis (apie 80 kg) parduotas ir Lietuvos įmonėms. Apie tai informuota Europos Komisija ir valstybių narių atsakingos institucijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF).

VMVT inspektoriai, tikrindami rinkai pateiktą lenkišką jautieną nustatė, kad iš mėsos perdirbimo įmonės „Zaklad mięsny“ (Kamienczyk, Lenkija) galimai nesaugios jautienos įsigijo 2 Lietuvos įmonės – UAB „Bidfood Lietuva“ ir AB „Krekenavos agrofirma“.

VMVT inspektoriai nedelsiant atliko patikrinimus minėtose įmonėse. Nustatyta, kad šios partijos jautiena tebesaugoma įmonių sandėliuose ir neišplatinta Lietuvos rinkoje. Įmonėms nurodyta šią mėsą sunaikinti šalutinių gyvūninių produktų perdirbimo įmonėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.