Lietuvoje įsitvirtinusi „Vivendi" įsigijo didžiausią Europoje knygų leidėją

Komunikacijos įmonių grupę „Havas" Lietuvoje valdanti pasaulinė korporacija „Vivendi" įsigijo didžiausią Europoje knygų leidybos grupę „Editis", vienijančią 50 leidyklų. 100 proc. „Editis" akcijų korporacijai atsiėjo 900 mln. eurų.

 Kaip teigiama „Vivendi“ pranešime, „Editis“ įsigijimas yra logiškas žingsnis stiprinant pasaulinę turinio kūrimo, gamybos ir komunikacijos grupę.  <br> Bedrovės nuotr.
 Kaip teigiama „Vivendi“ pranešime, „Editis“ įsigijimas yra logiškas žingsnis stiprinant pasaulinę turinio kūrimo, gamybos ir komunikacijos grupę.  <br> Bedrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2019, 2:53 PM, atnaujinta Feb 1, 2019, 4:34 PM

Grupės leidyklos, kuriose dirba daugiau kaip 2,4 tūkst. specialistų, kasmet išleidžia per 4 tūkst. naujų knygų.

Kaip teigiama „Vivendi" pranešime, „Editis" įsigijimas yra logiškas žingsnis stiprinant pasaulinę turinio kūrimo, gamybos ir komunikacijos grupę.

Praėjusią savaitę pranešta, kad „Vivendi” per tarptautinį komunikacijos tinklą „Havas" įsigijo kontrolinį 51 proc. akcijų paketą didžiausioje Baltijos šalių integruotos komunikacijos grupėje, kuri suformuota sujungus Lietuvos „Publicum" ir Estijos „Idea" grupes.

„Havas” grupę Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje sudaro 20 įmonių, teikiančių media planavimo, kūrybos, ryšių su visuomene, skaitmeninės rinkodaros ir kitas komunikacijos paslaugas. Grupėje dirba daugiau nei 250 žmonių. Bendra Baltijos šalių grupės apyvarta praėjusiais metais viršijo 50 mln. eurų.

„Havas” valdančiai „Vivendi” taip pat priklauso „Universal Music Group”, „Canal+ Group”, „Gameloft”, „Dailymotion”, kitos žinomos kompanijos 80 pasaulio šalių, kuriose dirba per 42 tūkst. darbuotojų.

„Vivendi” apyvarta 2017 m. viršijo 12,4 mlrd. eurų. Jos akcijos kotiruojamos Paryžiaus biržoje.

Eleonora Budzinauskienė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.