Teisingumo ministerija neigia kritikavusi maisto kuponus

Teisingumo ministerija neigia kritikavusi Vyriausybės rengiamą įstatymo dėl maisto kuponų projektą. Pasak teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus, specialistai pasiūlė, kaip jį patobulinti. 

Žmogui per mėnesį būtų suteikiami trys kuponai, suteikiantys 20 proc. nuolaidą nuo kupono vertės.<br>V.ščiavinsko nuotr.
Žmogui per mėnesį būtų suteikiami trys kuponai, suteikiantys 20 proc. nuolaidą nuo kupono vertės.<br>V.ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2019, 2:45 PM

„Šiuo atveju ministerijos specialistų išvadoje nekeliama abejonių dėl įstatymo projekto tikslų. Buvo pateiktos pastabos ir pasiūlymai, kaip patobulinti šio teisės akto galutinį variantą, kad nebūtų įstatymo spragų, teisinių dviprasmybių, prieštaravimų kitiems teisės aktams“, – penktadienį išplatintame pranešime teigė E. Jankevičius.

Portalas 15min.lt penktadienį rašė, kad maisto kuponų idėja susilaukia vis daugiau kritikos iš ministerijų, Anot portalo, Teisingumo ministerijos ekspertai abejoja, ar kuponų sistema parems smulkiuosius  ūkininkus. Be to, jie esą teigia, kad „nėra įvertinti e.kuponų programos sukūrimo ir administravimo kaštai“.

Jei maisto kuponų bandomasis projektas šių metų vasarą pasiteisins, ateityje jie bus dalijami visiems gyventojams – per mėnesį žmogus galės įsigyti tris kuponus, jie suteiks 20 proc. nuolaidą nuo vieno kupono vertės. Tikėtina, kad vieno kupono vertė sieks 10 eurų, o nuolaida – 2 eurai.

Vyriausybė tikisi, kad į ūkininkus ir šeimos verslus orientuota vadinamųjų vaučerių sistema padėtų skurdžiausiai gyvenantiems žmonėms, padidintų konkurenciją, skatintų smulkiųjų prekybininkų ar ūkininkų parduotuvių verslą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.