Kaunas išbandys būdą turistams gundyti – nepagailės ir 200 tūkst. eurų

Kauno rajono ir Kėdainių savivaldybės perka laivus ir turistautojus jau šį sezoną planuoja plukdyti Nevėžiu ir Nemunu. Maršrutus dėliojantys valdininkai sako, vien kelionės laivu neužteks – žmonėms norisi pramogų ir pakrantėse: gidų pasakojimų, teatralizuotų ekskursijų, galimybės apsilankyti įdomiuose objektuose.

Kaunas nusprendė pirkti laivą, kuris savaitgaliais keltų dviratininkus ir iškylautojus iš Zapyškio į Kulautuvą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kaunas nusprendė pirkti laivą, kuris savaitgaliais keltų dviratininkus ir iškylautojus iš Zapyškio į Kulautuvą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kaunas nusprendė pirkti laivą, kuris savaitgaliais keltų dviratininkus ir iškylautojus iš Zapyškio į Kulautuvą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaunas nusprendė pirkti laivą, kuris savaitgaliais keltų dviratininkus ir iškylautojus iš Zapyškio į Kulautuvą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Jūratė Anilionytė, LRT TV naujienų tarnyba, lrt.lt

Feb 3, 2019, 10:41 AM

Darius Petkevičius stato laivą Kėdainiams. Tai bus vytinė. Tokie laivai XVI–XVIII a. plaukė Nerimi ir Nemunu. Laivadirbys sako, kad darbas nėra sunkus, panašu kaip pagal brėžinį dėlioti vaikišką konstruktorių.

Kėdainiai vytine iškylautojus planuoja plukdyti Nevėžiu. Maršrutas turbūt tęsis apie 10 kilometrų. Plaukti toliau link Panevėžio trukdytų susprogdintų tiltų likučiai.

„Pastebėjau, kad Kėdainiuose upėje tuščia: nei vandens dviračių, nei valtelių – nieko. Vienu žodžiu, nieko, kas susiję su laivyba, nors istoriškai kažkada čia egzistavo ir prekyba laivais“, – teigia D. Petkevičius.

Kauno rajonas irgi pirks laivą. Prieš kelerius metus turistai Nemunu plaukė į kurortinius miestelius rajone – Kačerginę ir Kulautuvą. Kelionės senu „Tolstojumi“ užsitęsdavo ir savivaldybė nusprendė pirkti savo laivą, kuris savaitgaliais keltų dviratininkus ir iškylautojus iš Zapyškio į Kulautuvą, o paprastomis dienomis plukdytų turistus.

„Būtų galima plaukti iš Kauno iki Raudondvario, čia turime prieplauką. Taip pat galima plaukti link Vilkijos, sustojant tiek Kačerginėje, tiek Zapyškyje, tiek pačioje Vilkijoje, nes yra įrengtos prieplaukos. Infrastruktūrą turime, tai būtų galima pažinti Kauno rajoną plaukiant“, – pasakojo Kauno rajono turizmo informacijos centro vadovė Emilė Kaminskaitė-Sutkuvienė.

Kėdainiams laivas kainuos apie 12 tūkst. eurų, Kauno rajonas žada nepagailėti ir 200 tūkst. eurų. Laivybos sezonas įprastai prasideda balandį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.