Atnaujinta prekyba gyvomis kiaulėmis su Lenkija

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad sekmadienį, vasario 3 d., į Lenkijos skerdyklą išvežta 180 gyvų kiaulių siunta iš Panevėžio rajono kiaulininkystės ūkio, sakoma pranešime spaudai.

Sekmadienį, vasario 3 d., į Lenkijos skerdyklą išvežta 180 gyvų kiaulių siunta iš Panevėžio rajono kiaulininkystės ūkio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sekmadienį, vasario 3 d., į Lenkijos skerdyklą išvežta 180 gyvų kiaulių siunta iš Panevėžio rajono kiaulininkystės ūkio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2019, 1:43 PM

Gyvų kiaulių eksportas į Lenkiją buvo laikinai apribotas 2018 metų gruodžio mėnesį. Po Lietuvos ir Lenkijos atsakingų pareigūnų susitikimų buvo susitarta dėl prekybos sąlygų atnaujinimo, aptartos techninės detalės.

„Su Lenkijos kolegomis sėkmingai bendradarbiaujame, nuolat keičiamės informacija. Iškilusius kiaulių eksporto nesklandumus pašalinome operatyviai. Susitikę su kaimyninės valstybės veterinarijos specialistais suderinome bendrus AKM rizikos vertinimo principus ir procedūras“, – teigė VMVT direktorius Darius Remeika.

Per praėjusius 2018 metus Lenkijoje buvo užregistruoti 109 AKM protrūkiai kiaulių laikymo vietose (Lietuvoje – 51), kurių metu buvo sunaikintos 25 395 kiaulės (Lietuvoje – 22 704).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.