IKEA paskelbė naują verslo planą – baldus nuomos

IKEA planuoja pradėti baldų nuomą, taip bandydama sukurti aplinkai labiau draugišką verslą, rašo „The Guardian“.

Naujas IKEA verslo planas: baldus nuomos.  <br>„Rzeczpospolita”
Naujas IKEA verslo planas: baldus nuomos.  <br>„Rzeczpospolita”
Naujas IKEA verslo planas: baldus nuomos.  <br>V.Balkūno nuotr.
Naujas IKEA verslo planas: baldus nuomos.  <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 4, 2019, 10:09 PM

Didžiausia pasaulyje baldų prekybos bendrovė pranešė norinti išbandyti biuro baldų, tokių kaip stalai ir kėdės, nuomą verslo klientams. Pirmoji šalis, kurioje bus galima išsinuomoti baldus, bus Šveicarija. IKEA taip pat svarsto ateityje nuomoti, o ne pardavinėti virtuvės baldus.

Nuomos verslo planas yra dalis platesnės IKEA strategijos kurti ir parduoti baldus, kuriuos būtų galima pataisyti, panaudoti kitaip, perdirbti ar perparduoti. Įmonė taip siekia padidinti savo produkcijos ilgaamžiškumą.

„Pagalvokite, nuoma gali būti dar vienas būdas apsistatyti virtuvę. Kai šis verslo modelis pradeda veikti, mums ypač svarbu ne tik parduoti produktą, bet ir suprasti, kas vyksta su juo, kaip klientas juo rūpinasi“, – laikraščiui „Financial Times“ sakė IKEA prekės ženklą valdančios bendrovės „Inter Ikea“ generalinis direktorius Torbjornas Loofas.

Pasak direktoriaus, Švedijos bendrovė taip pat svarsto įkurti atskirą atsarginių baldų dalių verslą, kuris leistų klientams keisti IKEA parduotuvėse jau nebeparduodamų baldų dalis, kaip vyriai ir varžtai.

Tuo tarpu IKEA atstovas spaudai tikino: „Turime ambicijų įkvėpti ir įgalinti žmones pačius kurti žiedinę ekonomiką, kurią mes galime palaikyti sukurdami žmonėms naujus būdus pirkti, rūpintis ir perduoti baldus kitiems.“

„Kai kuriose rinkose, kaip Šveicarija, mes bandome potencialius sprendimus ir pradedame bandomuosius baldų nuomos projektus, tačiau kol kas per anksti kalbėti apie šių projektų rezultatus“, – pridūrė IKEA atstovas.

Jungtinėje Karalystėje jau dabar pirkėjai gali grąžinti panaudotus baldus perpardavimui ar labdarai, o kiekviena IKEA parduotuvė turi taisymo ir pakavimo skyrius, kur aplaužyti baldai gali būti parduoti, o ne išmesti į sąvartynus.

IKEA atstovai patikino, kad įmonė siekia iki 2020 m. visą panaudojamą medieną ir popierių gauti iš lengviau atsinaujinančių šaltinių, o iki 2030 m. IKEA planuoja visiškai atsisakyti iškastinio kuro.

IKEA į atsinaujinančią energetiką, kaip vėjo jėgainių parkus ir saulės baterijas, investavo per 1,7 mlrd. eurų. Bendrovė valdo daugiau 100 tūkst. hektarų miško ir skiria lėšas plastikų perdirbimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.