Lenkijoje atlieka auditą dėl nesaugios jautienos

ES inspektoriai Lenkijoje aiškinasi situaciją dėl galbūt nesaugios jautienos. Auditas atliekamas po to, kai praėjusią savaitę žiniasklaida paviešino medžiagą, jog galimai sergančios karvės skerdžiamos mėsai.

Lietuvos įmonės iš Lenkijos nusipirko 80 kilogramų galbūt nesaugios jautienos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos įmonės iš Lenkijos nusipirko 80 kilogramų galbūt nesaugios jautienos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Greta Klimkaitė, LRT radijas, lrt.lt

Feb 4, 2019, 9:11 AM, atnaujinta Feb 4, 2019, 9:12 AM

Lenkijos pareigūnų teigimu, tokia jautiena buvo parduodama pačioje šalyje ir eksportuota į 13 valstybių, tarp jų – ir Lietuvą.

Lenkija tvirtina, kad mėsa pavojaus sveikatai nekelia. Prancūzijos specialistai skelbia nustatę, kad jautiena iš Lenkijos pateko į šalį ir dalis jos parduota vartotojams.

Už sveikatą ir maisto saugą atsakingas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis sako, kad specialistai įvertins nelegalią veiklą vykdžiusios Lenkijos įmonės veterinarinę būklę bei rizikas dėl maisto saugos. Taip pat bus aiškinamasi, kokio masto tai buvo veikla ir kiek galbūt nesaugios mėsos galėjo patekti į kitas ES valstybes.

Sunerimta praėjusią savaitę, kai viena komercinė Lenkijos televizija paviešino slapta filmuotą medžiagą, kaip naktį skerdžiamos veterinarų netikrintos, galbūt sergančios karvės. Lenkija nustatė, kad į rinką pateko per 9 tonas jautienos, daugiau kaip 2,5 tonos eksportuota į kitas šalis.

Lietuvos įmonės iš Lenkijos nusipirko 80 kilogramų galbūt nesaugios jautienos. Šią mėsą parduoti uždrausta ir nurodyta ją sunaikinti.

Veterinarijos specialistai užtikrina, kad visa Lietuvoje parduodama mėsa yra saugi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.