Bankrutuoja dar viena oro bendrovė – atšaukė visus skrydžius

Vokietijos oro bendrovė „Germania“ paskelbė bankrotą ir nedelsdama atšaukė visus skrydžius.

1986 metais įkurta oro vežėja pranešė, jog bankroto pareiškimą vėlų pirmadienio vakarą pateikė Berlyno teismui, o per naktį buvo sustabdyti visi skrydžiai. <br>D.Umbraso nuotr.
1986 metais įkurta oro vežėja pranešė, jog bankroto pareiškimą vėlų pirmadienio vakarą pateikė Berlyno teismui, o per naktį buvo sustabdyti visi skrydžiai. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2019, 11:06 AM, atnaujinta Feb 5, 2019, 11:37 AM

Bendrovė, turinti 37 orlaivių parką, daugiausia vykdė skrydžius į Viduržemio jūros, Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų kurortus. Oro vežėja anksčiau sakė, jog skraidina po daugiau kaip 4 mln. keleivių per metus.

„Deja, mūsų pastangos užtikrinti finansavimą ir patenkinti trumpalaikius likvidumo poreikius galiausiai nebuvo sėkmingos“, – pareiškė „Germania“ vadovas Karstenas Balke, cituojamas antradienio ryte bendrovės paskelbtame pranešime.

„Labai apgailestaujame, bet neturėjome kitokio pasirinkimo, kaip tik skelbti bankrotą“, – pridūrė jis.

Pasak bendrovės vadovo, lėšų trūkumas atsirado dėl staigaus aviacinio kuro pabrangimo 2018 metų vasarą, euro kurso smukimo JAV dolerio atžvilgiu, taip pat daugybės techninių paslaugų, kurių prireikė jos orlaivių parkui.

1986 metais įkurta oro vežėja pranešė, jog bankroto pareiškimą vėlų pirmadienio vakarą pateikė Berlyno teismui, o per naktį buvo sustabdyti visi skrydžiai.

Oro bendrovė taip pat pažymėjo, kad bankroto paskelbimas neturės įtakos jos patronuojamųjų įmonių „Germania Flug“ ir „Bulgarian Eagle“ veiklai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.