„Airbnb“ gresia rekordinė bauda

Paryžiaus merė Anne Hidalgo sekmadienį pareiškė, kad privataus būsto nuomos platformai „Airbnb“ gresia 12,5 mln. eurų bauda už tai, kad joje siūloma nelegaliai nuomotis patalpas Paryžiuje, praneša naujienų agentūra dpa.

Privataus būsto nuomos platformai „Airbnb“ gresia 12,5 mln. eurų bauda už tai, kad joje siūloma nelegaliai nuomotis patalpas Paryžiuje, praneša naujienų agentūra dpa.<br>123rf nuotr.
Privataus būsto nuomos platformai „Airbnb“ gresia 12,5 mln. eurų bauda už tai, kad joje siūloma nelegaliai nuomotis patalpas Paryžiuje, praneša naujienų agentūra dpa.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2019, 10:31 PM

A. Hidalgo tviteryje rašė, kad nelegaliai turistams nuomojami butai sukelia nuomos kainas ir kelia problemų kitiems gyventojams. Ji mano, kad už situaciją atsakingos ir nuomojamą būstą padedančios rasti svetainės, bei teigė, kad „Airbnb“ gresia 12,5 mln. eurų bauda.

Prancūzijos gyventojai, kurie asmeninį būstą nuomoja turistams, naudodamiesi tokiomis svetainėmis kaip „Airbnb“, privalo gauti registracijos numerį, o nuoma užsiimti leidžiama ne daugiau kaip 120 dienų per metus.

Paryžiaus merė kaltina „Airbnb“ savo svetainėje siūlant 1 000 neregistruotų butų, o už kiekvieną jų būtų skirta 12 500 eurų bauda.

„Airbnb“ kaltę neigia ir sako, kad turto savininkai Paryžiuje žino apie registracijos tvarką. Tačiau, įmonės nuomone, Paryžiuje galiojančios ir vieną iš penkių sostinės gyventojų paveikiančios taisyklės yra neefektyvios, neproporcingos ir pažeidžiančios Europos teisę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.