Aistros dėl šiukšlių kainų – už lipduką ant konteinerio kreipsis į policiją

Po nakties ant atliekų konteinerio, stovinčio sostinės Verkių g. 43 namo kieme, atsirado lipdukas: „Atliekų išvežimas vilniečiams šiais metais brangs 50 proc.“. Pasirašo – Vilniaus miesto savivaldybė. Kairiajame viršutiniame kampe – ir sostinės savivaldybės logotipas.

Po nakties ant atliekų konteinerio, stovinčio sostinės Verkių g. 43 namo kieme, atsirado lipdukas apie brangsiančią paslaugą.<br> Savivaldybės nuotr.
Po nakties ant atliekų konteinerio, stovinčio sostinės Verkių g. 43 namo kieme, atsirado lipdukas apie brangsiančią paslaugą.<br> Savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2019, 1:39 PM, atnaujinta Feb 12, 2019, 1:55 PM

Savivaldybė sujudo – suskubo teigti, kad tai – klaidinanti informacija, dėl kurios savivaldybė kreipsis į teisėsaugos institucijas.

Dar viena priežastis, kodėl ieškoma kaltųjų – gyventojų ir savivaldybės turto sugadinimas. Tiesa, kol kas žinoma tik apie vieną tokį lipduką.

„Neaišku, ar lipduką bus lengva nuimti. Todėl kreipėmės į gyventojus, pasitelksime bendrijas – kai kurios turi įsirengusios vaizdo kameras, kad surastume piktavalius. Be viso to, be suderinimo draudžiama naudoti savivaldybės ženklą“, – lrytas.lt aiškino Vilniaus mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas.

„Jei savivaldybėje tokia panika, mano supratimu, kažkas pajuokaudamas, matyt, labai taikliai pataikė. Aš pats nematau prasmės taip informuoti gyventojų. Bet galiu lažintis iš bet ko, kad iškart po rinkimų atliekų surinkimas vilniečiams neišvengiamai brangs“, – kalbėjo opozicijoje esantis Vilniaus miesto savivaldybės Aplinkos ir energetikos komiteto narys Žilvinas Šilgalis.

Jis praėjusią savaitę surengė spaudos konferenciją, kurioje tvirtino, kad miesto valdžia kaip įmanydama dangsto problemas atliekų sektoriuje ir tempia laiką, kad tokia informacija nepasiektų visuomenės iki rinkimų.

Anot Ž.Šilgalio, per rinkimų kampaniją pasitelkiamos ir pilkosios technologijos, todėl, pasak politiko, negalima atmesti, kad tokio triuko savivaldybė griebėsi pati, norėdama išgąsdinti opoziciją. „Ne mes vieni keliame klausimus dėl atliekų tvarkymo kainos. Tas, kas kažkiek susigaudo šiame sektoriuje, žino, kad kainų didinimas neišvengiamas. Natūralu, kad rinkimų kampanijos metu pasitaiko visokių dalykų, bet jei ant lipduko nebūtų parašyta tiesa, savivaldybė nekreiptų dėmesio“, – svarstė politikas.

Komentaruose po Vilniaus savivaldybės įrašu socialiniame tinkle, kur pranešta apie lipduką ant atliekų konteinerio ir prašoma gyventojų padėti surasti jį užklijavusius asmenis, vienas internautų rašė: „Čia tik lipdukas ant šiukšlių konteinerio. Nešvaistykit tūkstančio eurų, kad kažkas ieškotų. Tai nieko nepakeis, geriau per žinias paskelbkit, bus daugiau naudos“.

Kiti juokavo: „O tai kiek brangs? 75 proc.?“ „Patys priklijavo. Mintis tokia: o jei perrinks?! Tai galėsim 49 proc. pakelti ir niekas pyrst nepasakys“. „Truputį suklydo, turėjo būti užrašyta taip: „Nuo gegužės 1d. šiukšlių niekas nebeišveš“. „Ieškokit, gal kas spaustuvėj įsigijo abonentą neseniai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.