Lietuvos banko premijos – trims ekonomikos mokslininkams

 Lietuvos bankas (LB) trims ekonomikos mokslininkams skyrė premijas už mokslinę veiklą. Pirmą kartą premija skirta ir užsienio mokslininkams – tai, anot LB, patvirtina, kad Lietuvos mokslas tampa pasaulinių mokslinių tendencijų dalimi.

Lietuvos bankas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos bankas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2019, 10:51 AM, atnaujinta Feb 13, 2019, 10:53 AM

10 tūkst. eurų vertės Vlado Jurgučio premija skirta už bendrą Vilniaus universiteto mokslinio bendradarbio Matthiaso Gerhardo Weberio ir Amsterdamo universiteto eksperimentinės ekonomikos profesoriaus Arthuro Schramo skirtingų darbo apmokestinimo formų tyrimą, o 5 tūkst. eurų premija už ekonomikos disertaciją – Adai Kovaliukaitei už strateginių elgsenų tyrimą, pranešė Lietuvos bankas. 

„Abu premijuoti darbai iš visų konkursui pateiktų darbų išsiskyrė originalumu, kokybe, taip pat praktinio pritaikymo galimybėmis. Premiją pelnęs dviejų mokslininkų tyrimas, pagrįstas elgsenos eksperimentu, svariai prisidėjo ir prie Lietuvos mokesčių reformos diskusijų – jis atskleidė, kad žmonių polinkis dirbti išauga padidėjus ikimokestiniam atlyginimui, net jei pajamos į rankas nesikeičia“, – pranešime sakė LB valdybos narys Marius Jurgilas. 

Anot jo, svarstant premijos už ekonomikos disertacijos skyrimą, įvertintas darbas, kurio strateginės elgsenos tyrimai gali padėti aiškinantis investuotojų elgesį ar akcijų įkainojimą. 

M. G. Weberio ir A. Schramo darbas „Mokesčių darbo rinkoje nelygiavertiškumas: faktinių pastangų eksperimentas“ yra dalis M. G. Weberio disertacijos, apgintos Amsterdamo universitete, jis buvo publikuotas prestižiniame ekonomikos žurnale „The Economic Journal“. 

A. Kovaliukaitei darbą „Strateginių įsitikinimų vaidmuo tiriant strateginį, socialinį ir socialiai tinkamą elgesį“ apsigynė JAV Teksaso A&M universitete. 

LB komisija nagrinėjo 4 mokslo darbus V. Jurgučio premijai gauti ir 17 paraiškų premijai už ekonomikos mokslo disertaciją.  

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.