Vilniui – „Financial Times“ įvertinimas

Naujausiame „Financial Times“ investicijų ekspertų padalinio „fDi Intelligence“ reitinge Vilnius atsidūrė pirmoje vietoje pagal investicijų grąžą.

Šiuo reitingu buvo įvertintos miesto pastangos didinti tarptautinį konkurencingumą ir patrauklumą investuotojams, davusios didžiausią apčiuopiamą naudą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiuo reitingu buvo įvertintos miesto pastangos didinti tarptautinį konkurencingumą ir patrauklumą investuotojams, davusios didžiausią apčiuopiamą naudą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2019, 9:52 AM, atnaujinta Feb 14, 2019, 9:53 AM

Šiuo reitingu buvo įvertintos miesto pastangos didinti tarptautinį konkurencingumą ir patrauklumą investuotojams, davusios didžiausią apčiuopiamą naudą.

„Šis įvertinimas įrodo, kad Vilnius tampa vis labiau gerbiamas tarptautinėje verslo arenoje. Džiaugiuosi, kad čia efektyviai ir sinergiškai dirba komandos, atsakingos tiek už tiesioginį bendravimą su potencialiais investuotojais, tiek už patrauklios aplinkos investuotojams kūrimą, miesto vardą garsina ir ambicinga vietinė verslo bendruomenė“, – „Go Vilnius“ pranešime teigia Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Pranešime pažymima, kad reitingų rengėjai „fDi Intelligence“ tarptautinės bendruomenės vertinami kaip miestų ir regionų patrauklumo investicijoms barometras.

Pernai Vilnius buvo apdovanotas už vieną geriausių Europoje investicijų pritraukimo strategiją bei patraukliausių užsienio investicijoms Europos miestų rinkimuose tapo trečiu geriausiu ateities miestu. Tuo tarpu globaliame „fDi Intelligence“ reitinge Vilnius užėmė septintą vietą kaip patraukliausias investicijoms vidutinio dydžio miestas pasaulyje.

Investicijų grąžos reitingas sudaromas vertinant miestų projektus ir investicijas konkurencingumui didinti.

Pasak „Go Vilnius“ direktorės Ingos Romanovskienės, pernai sostinėje pradėtos įgyvendinti naujos ir jau investuotojų teigiamai įvertintos iniciatyvos, kuriomis siekiama palengvinti įsikūrimą į Vilnių atvykusiems užsieniečiams bei parodyti šį miestą kaip patrauklią investicinę vietą.

Lietuvos statistikos departamento ir „Sodros“ duomenimis, pernai Vilniuje užsienio kapitalo bendrovėse dirbančių žmonių skaičius perkopė 100 tūkst. – tai sudaro apie trečdalį visų dirbančiųjų Vilniaus mieste. Tarp naujausių investuotojų sostinėje – 42 padalinius visame pasaulyje turinti kapitalo rinkų bendrovė „Moody's“, trąšų gamintojas iš Norvegijos „Yara Technologies“, suomių rinkodaros technologijų įmonė „Supermetrics“.

Ieva Vidūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.