M. Skuodis: turime dėti pastangas, kad ES išvengtume skaitmeninės atskirties

Tam, kad būtų galima geriau išnaudoti dirbtinio intelekto potencialą, ES privalo kuo greičiau sukurti atvirą ES duomenų rinką ir ugdyti skaitmeninius įgūdžius, sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Marius Skuodis.

 ES privalo kuo greičiau sukurti atvirą ES duomenų rinką ir ugdyti skaitmeninius įgūdžius, sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Marius Skuodis.<br> 123rf.com nuotr.
 ES privalo kuo greičiau sukurti atvirą ES duomenų rinką ir ugdyti skaitmeninius įgūdžius, sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Marius Skuodis.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2019, 10:39 AM

„Tam, kad Lietuva ir Europa galėtų geriau išnaudoti dirbtinio intelekto potencialą, ES privalome remtis Europos stipriosiomis pusėmis – kuo greičiau sukurti atvirą ES duomenų rinką, sutelkti finansinius išteklius, ugdyti skaitmeninius įgūdžius. Taip pat turime dėti visas pastangas, kad ES išvengtumėme skaitmeninės atskirties“, – pranešime cituojamas ES Konkurencingumo taryboje Lietuvai atstovaujantis M. Skuodis.

Kaip primena ministerija, siekiant panaudoti dirbtinį intelektą įvairiose srityse, 2018 metų gruodžio mėnesį pasirodė Europos Komisijos (EK) kartu su ES valstybėmis narėmis, taip pat Norvegija ir Šveicarija, parengtas dirbtinio intelekto taikymo planas. Jame detaliai apibūdinami veiksmai, kurie turėtų būti pradėti 2019-2020 metais. Žadama, kad įgyvendinus šį planą Europos piliečiai ir verslas pajustų didesnę dirbtinio intelekto teikiamą naudą, o ES narės lengviau konkuruotų dirbtinio intelekto srityje pasauliniu mastu.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija taip pat baigia rengti nacionalinę dirbtinio intelekto strategiją, kuri bus pristatyta kovo 14 dieną vyksiančioje konferencijoje.

ELTA primena, kad pirmadienį ir antradienį vykstančioje ES Konkurencingumo taryboje diskutuojama apie dirbtinio intelekto poveikį ES pramonei.

Taryba taip pat pasikeis nuomonėmis apie bendrosios rinkos apžvalgos procesą įprastinio konkurencingumo įvertinimo kontekste.

Planuojama surengti viešuosius politinius debatus apie neseniai paskelbto EK komunikato „Švari mūsų visų planeta“ aspektus, susijusius su pramone.

Kornelija Mykolaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų