Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Nusikalstamas masažas: prostitucijos byloje – Volstrito vilkų ir sporto žvaigždžių pavardės

Milijardierių iš Volstrito Johną Childsą ir buvusį „Citigroup“ prezidentą Johną Havensą apkaltino tuo, kad jie naudojosi prostitučių paslaugomis.

 Vieta, kur R.Kraftas įtariamas pirkęs sekso paslaugas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Vieta, kur R.Kraftas įtariamas pirkęs sekso paslaugas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
R.Kraftas. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
R.Kraftas. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vieta, kur R.Kraftas įtariamas pirkęs sekso paslaugas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vieta, kur R.Kraftas įtariamas pirkęs sekso paslaugas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-02-28 22:12

Anksčiau analogiški kaltinimai skriejo amerikietiškojo futbolo komandos „New England Patriot“ savininko Roberto Krafto adresu. Pastarojo elgesys sugadino nuotaiką JAV prezidentui Donaldui Trumpui.

Volstritas nemiega

Kaip skelbia naujienų agentūra „Bloomberg“, 77-erių milijardierių J.Childsą apkaltino tuo, kad jis naudojosi prostitučių paslaugomis. Kol kas vyras laisvėje.

„Dėl to iš policijos niekas su manimi nesusisiekė. Tokie kaltinimai – visiškas melas. Aš jau pasisamdžiau advokatą“, – cituoja jį agentūra.

1995 m. J.Childsas įkūrė privatų investicinį fondą Bostone „J.W. Childs Associates“.

J.Childsas – vienas didžiausių Respublikonų partijos donorų. Pavyzdžiui, Mitto Romney (2012 m. rinkimuose šis pralaimėjo Barackui Obamai) prezidentinei kampanijai paaukojo milijoną JAV dolerių. Taip pat palaikė Paulą Ryaną, buvusį respublikonų kandidatą į viceprezidento postą.

Kitu kaltinamuoju tapo buvęs „Citigroup“ prezidentas, 62-ejų J.Havensas.

„Neturiu nė menkiausio supratimo, apie ką kalbate“, – tai pasakęs vyras, kuris atsiliepė J.Havenso telefono numeriu, numetė ragelį. Į kitus „Bloomberg“ korespondento skambučius jis daugiau nebeatsakinėjo.

J.Havensas „Citigroup“ prezidentu tapo 2011 metais. Iki tol jis vadovavo banko padaliniui, atsakingam už investicijas. Dar prieš tai jis dirbo skirtingos pareigose investiciniame banke „Morgan Stanley“, kur susibičiuliavo su Vikramu Panditu.

Jiedu įsteigė apribotos rizikos fondą „Old Lane Partners“, o po to prisijungė prie „Citigroup“ komandos. Taip nutiko, kai 2007 m. „Citigroup“ fondą nupirko. Neilgai trukus V.Panditas tapo bankinės grupės generaliniu direktoriumi.

Kartu su J.Havensu jie sugebėjo ištraukti „Citigroup“ iš apverktinos padėties, į kurią jis pateko per 2008 m. ekonominę krizę. Vyrai iš JAV vyriausybės išsiprašė 45 mlrd. JAV dolerių finansinės paramos, rašo gazeta.ru.

Spaudžiant valdybai J.Havensas iš „Citigroup“ išėjo 2012 metais. Tą pačią dieną, kai pasitraukė ir V.Panditas. Nuo to meto jis ėjo valdybos pirmininko pareigas apribotos rizikos fonde „Napier Park Global Capital“. Be to, jis buvo ir į kompanijos „Money360“, kuri vertėsi komerciniu nekilnojamuoju turtu, patarėjas.

Nuliūdino D.Trumpą

Su prostitucija susiję kaltinimai pasiekė ir amerikietiškojo futbolo komandos „New England Patriot“ savininką R.Kraftą.

„Mes buvome nustebinti kaip ir visi kiti“, – kalbėjo vietos policijos viršininkas Danielis Kerras.

Policijos surinktais duomenimis, kalbama apie mažiausiai du epizodus, įvykusius viename SPA centrų Floridoje, kai 77-erių R.Kraftas mokėjo už seksualines paslaugas.

Pats „New England Patriot“ savininkas kaltinimus neigia. „Kategoriškai neigiame, kad ponas R.Kraftas užsiėmė kažkokia neteisėta veikla“, – teigiama jo atstovų pranešime.

Vadovaujant R.Kraftui „New England Patriot“ šešis sykius laimėjo „Superbowl“, įskaitant ir paskutiniąją, vykusią šių metų vasario 3 dieną.

R.Kraftas komandą nusipirko 1994 m. už 172 mln. JAV dolerių. Žurnalo „Forbes“ vertinimu, dabar ji įkainojama 3,8 mlrd. JAV dolerių.

R.Kraftui priklauso ir futbolo klubas „New England Revolution“ bei dalis kompanijoje UFC, kuri rengia mišrių kovos menų dvikovas. „Bloomberg“ vertinimu, šio asmens turtas siekia 4,4 mlrd. JAV dolerių. „Forbes“ skaičiavimu – 6,6 mlrd. JAV dolerių.

R.Krafto žmona mirė 2011 metais.

Kalbant apie šį žmogų, būtina paminėti, kad jis palaiko glaudžius ryšius su JAV vadovu D.Trumpu. Pastarasis pakomentavo situaciją, į kurią įpainiotas R.Kraftas: „Labai liūdna. Buvau labai nustebintas, kai tą pamačiau“.

Yra vaizdo įrašai

JAV Floridos valstijoje jau keli mėnesiai vyksta tyrimas, kuris liečia prekybą žmonėmis ir sekso paslaugų teikimą vadinamuosiuose masažo salonuose ir SPA centruose.

Atskirame sąraše – 26 asmenys.

„Turime vaizdo įrašus, kurie įrodo, kad lytinis aktas buvo. Kiekvienam į sąrašą patekusiam džentelmenui turime po vaizdo įrašą“, – „Bloomberg“ cituoja vyriausiąjį detektyvą Andrew Sharpą.

A.Sharpo teigimu, masažo salonų įkainiai – 59 JAV doleriai už pusvalandį ir 79 JAV doleriai už valandą.

Iš viso byloje minimi 165 asmenys, kurie vienaip ar kitaip susiję su prostitučių paslaugomis. Pagal Floridos įstatymus, įkliuvus pirmąjį kartą, galima gauti 60 parų arešto ir baudą, tačiau įrodžius, kad nusikaltimas vykdytas ir pakartotinai, bausmė gali būti kur kas griežtesnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.