N. Storonskis: „Jokių sankcionuojamų transakcijų įvykdyta nebuvo“

Pernai kelis mėnesius „Revolut“ vienu metu dirbo su veikiančia patikros ir saugumo sistema ir diegė papildomą, tačiau pirmosios darbas nebuvo sustabdytas, ir tuo metu jokių sankcionuojamų transakcijų įvykdyta nebuvo, Eltai sakė „Revolut“ įkūrėjas Nikas Storonskis.

N. Storonskis teigia, kad „The Telegraph“ publikacijų dėmesio centre atsidūrę sistemų keitimai iš tiesų tebuvo papildomai diegiamos saugumo sistemos prie veikiančių, kurių darbas dėl to nenutrūko.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
N. Storonskis teigia, kad „The Telegraph“ publikacijų dėmesio centre atsidūrę sistemų keitimai iš tiesų tebuvo papildomai diegiamos saugumo sistemos prie veikiančių, kurių darbas dėl to nenutrūko.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2019, 3:26 PM

Eltai perduotame komentare N. Storonskis teigia, kad „The Telegraph“ publikacijų dėmesio centre atsidūrę sistemų keitimai iš tiesų tebuvo papildomai diegiamos saugumo sistemos prie veikiančių, kurių darbas dėl to nenutrūko.

„Augant įmonei ir mūsų klientų skaičiui, turime nuolat atnaujinti savo apsaugos mechanizmus, kad visada būtume žingsniu toliau nei galimos rizikos. Straipsnyje („The Telegraph“. – ELTA) kalbama apie 2018 m. vasarą įmonėje vykdytus atitikties sistemos tobulinimo darbus, kai greta jau veikiančių patikros ir saugumo sistemų diegėme papildomas. Technologiškai pažangesnė sankcijų stebėsenos sistema tebuvo dalis bendro patobulinimo projekto“, – komentuoja N. Storonskis.

Pasak jo, papildomai įdiegta sistema ne iš karto atitiko įmonės tikslus: sistema buvo per griežta, ir dėl griežtų jos reikalavimų dalis tvarkingų transakcijų buvo įvertintos kaip rizikingos, dėl ko buvo užblokuota daugiau sąskaitų, nei iš tikrųjų reikėjo.

„Todėl, kol papildomai kalibravome naująją sistemą, keletą mėnesių toliau dirbome su pirmąja, kuri, be abejo, visada atitiko FCA (Didžiosios Britanijos rinkų priežiūros tarnybos) reikalavimus. Galime patikinti, kad viso šio proceso metu iki galo išpildėme ir vykdėme visus teisinius ir reguliacinius reikalavimus. Detali tuo periodu įvykdytų transakcijų patikra taip pat patvirtino, kad tuo metu jokių sankcionuojamų transakcijų įvykdyta nebuvo“, – teigiama „Revolut“ vadovo komentare.

Jis pabrėžia, kad „Revolut“ jokiame šio proceso etape nepateikė jokio oficialaus kreipimosi į FCA – „The Telegraph“ straipsnyje minėtas laiškas niekada nebuvo išsiųstas.

ELTA primena, kad prieš kelias dienas „The Telegraph“ publikavo straipsnį, kuriame teigia, kad FCA Londone įsikūrusio finansinių technologijų startuolio „Revolut“ reikalaus pasiaiškinti dėl galimai neveikusios atitikties sistemos.

Pasak „The Telegraph“, dokumentai rodo, kad per tris praėjusių metų mėnesius „Revolut“ išjungė automatizuotą sistemą, skirtą pinigų plovimui ir kitiems abejotiniems pervedimams stabdyti. Apie 3 mln. klientų turintis bankas vietoje šios sistemos esą naudojo senesnes priemones, kurios įtartinus sandorius pažymėdavo tik tada, kai jie jau būdavo įvykę.

Publikacijoje taip pat teigiama, kad rugsėjį „Revolut“ Teisės skyriaus vadovas Tomas Hambrettas surašė FCA skirtą laišką, kuriame detaliai paaiškinta apie sprendimą naudoti kitą patikros sistemą, tačiau galiausiai bendrovės viduje nuspręsta laiško institucijai nesiųsti.

Rinkų priežiūros tarnybai artimas šaltinis dienraščiui „The Telegraph“ sakė, kad FCA esą nusprendė, jog apie „Revolut“ sistemų pakeitimus vis dėlto turėjo būti informuota dar rugsėjį. Todėl tarnyba finansinių technologijų startuolio reikalaus pasiaiškinti. Dienraščio šaltinių teigimu, bet kokie įrodymai apie įvykdytus pažeidimus gali bendrovei kainuoti milžiniškas baudas, „Revolut“ netgi galėtų prarasti e. banko licenciją, leidžiančią vykdyti veiklą Jungtinėje Karalystėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.