Kinija kuria teisės aktų šarvus – saugos užsienio įmonių technologines paslaptis

Kinija rengiasi priimti įstatymą, pagal kurį valstybinėms įstaigoms bus draudžiama reikalauti, kad užsienio bendrovės perduotų savo technologines paslaptis mainais už prieigą prie Kinijos rinkos, pareiškė Valstybinio plėtros ir reformų komiteto pirmininko pavaduotojas Ningas Jizhe.

 Įstatymo projekte išaiškinama užsienio investicijų skatinimo ir apsaugos sistema. Apie tai buvo pareikšta per kovo 6-ąją surengtą spaudos konferenciją.<br> Scanpix nuotr. 
 Įstatymo projekte išaiškinama užsienio investicijų skatinimo ir apsaugos sistema. Apie tai buvo pareikšta per kovo 6-ąją surengtą spaudos konferenciją.<br> Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-06 11:39, atnaujinta 2019-03-06 11:40

Tokia nuostata, anot jo, įtraukta į užsienio investicijų įstatymo projektą, kuris yra svarstomas Pekine vykstančiame Nacionalinio Liaudies Kongreso susitikime.

Įstatymo projekte „išaiškinama užsienio investicijų skatinimo ir apsaugos sistema“, pareiškė Ningas Jizhe per trečiadienį surengtą spaudos konferenciją.

Priėmus įstatymą, bus garantuota, jog iš užsienio bendrovių nebus galima administracine tvarka reikalauti perduoti technologijas. 

Įstatymas, kaip manoma, bus priimtas per kovo 5 dieną prasidėjusį Nacionalinio Liaudies Kongreso susitikimą.

Vašingtonas nuolat priekaištauja Pekinui už tai, jog Kinija reikalauja, kad užsienio bendrovės atskleistų savo technologines paslaptis, ir šis klausimas JAV ir Kinijos derybose dėl prekybose kelia nemažai nesutarimų, rašo agentūra „MarketWatch“.

Kinijos vyriausybė ne kartą neigė šiuos kaltinimus ir tvirtino, jog vyriausybė nekontroliuoja komercinių vietos ir užsienio bendrovių susitarimų.

Vis dėlto Kinijos premjeras Li Keqiangas antradienį pažadėjo, kad užsienio bendrovėms Kinijoje bus taikomas toks pat požiūris, kaip jų Kinijos konkurentams.

Kinija yra tapusi rimta Vakarų konkurente išmaniųjų telefonų, telekomunikacijų įrangos, saulės baterijų ir kitų technologijų gamybos srityse. Dėl to įvairios elektronikos prekės tapo labiau prieinamos vartotojams, tačiau tai taip pat išgąsdino kitų valstybių, įskaitant Jungtines Valstijas, vyriausybes, kurios baiminasi, jog didėjanti Kinijos konkurencinė galia sukels grėsmę jų šalių pramonei ir užimtumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.