Kinija parėmė „Huawei“ jos teisinėje kovoje su JAV

Kinija penktadienį parėmė telekomunikacijų milžinę „Huawei“ jos teisinėje kovoje su Jungtinėmis Valstijomis ir pažadėjo imtis visų būtinų priemonių savo kompanijų ir piliečių „teisėtoms teisėms“ apginti.

Kinijos technologijų kompanija „Huawei“ nusprendė bylinėtis su JAV, o koncerno finansų direktorė Meng Wanzhou – su ją sulaikiusios Kanados vyriausybe.<br>„Scanpix“ nuotr.
Kinijos technologijų kompanija „Huawei“ nusprendė bylinėtis su JAV, o koncerno finansų direktorė Meng Wanzhou – su ją sulaikiusios Kanados vyriausybe.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2019, 7:36 AM

Užsienio reikalų ministras Wang Yi Pekino paramą išreiškė kompanijai „Huawei“ ketvirtadienį paskelbus, kad ji kelia bylą JAV administracijai dėl draudimo šalies federalinėms agentūroms ir įstaigoms naudoti bendrovės gaminius, taip atidarydama teisinį frontą kovoje su Amerikos perspėjimais, kad šie produktai gali pasitarnauti Kinijos žvalgybos tarnyboms.

JAV prokurorai taip pat kaltina kompaniją ir jos finansų direktorę Meng Wanzhou sankcijų Iranui pažeidimu.

„Bet kuriam teisingam ir nešališkam žmogui gan aišku, kad pastarojo meto veiksmai prieš tam tikrą kompaniją ir Kinijos pilietį yra ne vien teisinė byla, bet ir sąmoningas politinis slopinimas“, – pareiškė Wang Yi spaudos konferencijoje, surengtoje metinės Kinijos parlamento sesijos kuluaruose.

„Jau ėmėmės ir toliau imsimės visų būtinų veiksmų ir ryžtingai ginsime Kinijos kompanijų ir piliečių teisėtas teises ir interesus“, – sakė Wang Yi, bet nepaaiškino, kokios bus Pekino priemonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.