Po 7 valandų oro uoste „Boeing 737“ keleiviai Madeirą pasiekė šįryt: „Tai žiaurus pasityčiojimas“

„Taip, jie nuskrido. Gavau šiandien apie 9 valandą žinutę, kad pakaitinis lėktuvas pagaliau nusileido Madeiroje. O turėjo ją pasiekti naktį, apie 2 valandą.

 Pakaitiniu lėktuvo žmonės buvo nuskraidinti į Prahą Čekijoje.<br> Lrytas.lt archyvo nuotr.
 Pakaitiniu lėktuvo žmonės buvo nuskraidinti į Prahą Čekijoje.<br> Lrytas.lt archyvo nuotr.
„Boeing 737 MAX 8“ lėktuvams neleidžiama skraidyti ES oro erdvėje. Vilniaus oro uosto keleiviai Madeirą pasiekė pakaitiniu lėktuvu vos ne puse paros vėliau.<br>AFP-„Scanpix“ nuotr.
„Boeing 737 MAX 8“ lėktuvams neleidžiama skraidyti ES oro erdvėje. Vilniaus oro uosto keleiviai Madeirą pasiekė pakaitiniu lėktuvu vos ne puse paros vėliau.<br>AFP-„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 13, 2019, 11:32 AM, atnaujinta Mar 13, 2019, 3:47 PM

Bet tai juk pasityčiojimas iš žmonių, – kartėlio neslėpė artimuosius į Madeirą Portugalijoje atostogų išleidęs Audrius. – Skrydžių bendrovė žinojo, kad „Boeing“ lėktuvui nebus leista pakilti. Ir vis tiek keleivius susodino į jį. Pralaikė gerą valandą viduje ir liepė išlipti lauk. Apie nieką neinformavo, žmonės vieni iš kitų sugaudė žinias.“

Pasak Audriaus, atostogų į Madeirą išsirengę žmonės pervargo.

„Aš nuolat susirašinėjau su savo artimuoju. Jis – suaugęs, 45 metų. Tačiau kartu keliavo šeimos su mažais vaikais, visi jie kankinosi. Rodos, tik apie 23 valandą jie gavo maisto talonų.“   

Vakar, kovo 12-ąją, „Boeing 737 MAX 8“ orlaiviu į poilsinę kelionę iš Vilniaus oro uosto turėjo nuskraidinti užsakomųjų skrydžių čekų oro bendrovė. Ją organizavo kelionių organizatorius „Itaka“.

„Tai buvo žiauri kelionė. Pakaitiniu lenkų bendrovės „Travel Service Polska“ atsiųstu, rodos, iš Latvijos lėktuvu naktį žmonės buvo nuskraidinti į Prahą Čekijoje. Joje dar kartą persodinti. Ir kelionė, kuri vėlavo septynias valandas, iš viso užsitęsė visas dešimt.

Esu daugybę kartų keliavęs lėktuvais. Kartą dėl blogų oro sąlygų kelionė užsitęsė net dvi paras. Tačiau šiuo atveju iš anksto – nuo ryto – jau buvo žinoma, kad lėktuvui nebus leista pakilti. Ir vis tiek žmonės dar buvo vedžiojami už nosies“, – pyko lrytas.lt skaitytojas.

Po „Ethiopian Airlines“ orlaivio „Boeing 737 MAX 8“ katastrofos, per kurią žuvo visi lėktuvu skridę 157 žmonės, Europos aviacijos saugumo agentūra (EASA) antradienį uždraudė naudoti šio modelio ir „Boeing 737 MAX 9“ orlaivius Europos Sąjungos oro erdvėje.

Šio tipo orlaiviams skristi savo oro erdvėje taip pat uždraudė Kinija, Australija, Naujoji Zelandija. JAV ir Kanada kol kas leidžia šio tipo orlaiviams skraidyti savo oro erdvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.