Katalizatorius superkanti bendrovė pelno mokestį nusprendė pasilikti sau

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdyba ir Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame buvęs naudotų automobilių katalizatorių perdirbimo bendrovės vadovas ir administratorė įtariami apgaule išvengę sumokėti daugiau kaip 107 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams. <br>J.Butkutės nuotr.
Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams. <br>J.Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-25 10:30, atnaujinta 2020-02-19 13:50

Įtarimai sukčiavimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu pareikšti ir juridiniam asmeniui – milijoninę apyvartą turinčiai Kauno bendrovei.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, dabar jau buvęs katalizatorių perdirbimo bendrovės vadovas kartu su administratore suklastojo dokumentus, įrašę fiktyvius duomenis, kad iš 58 Baltarusijos piliečių buvo nupirkti naudoti automobilių katalizatoriai, turintys tauriųjų metalų.

Tyrimo metu nustatyta, kad užsienio piliečių, neva pardavusių perdirbimui skirtus katalizatorius, duomenis bendrovės atstovai gaudavo iš Druskininkuose poilsiaujančių arba automobilius Kaune įsigyti ketinančių baltarusių. Įtariama, kad klastojant pirkimo–pardavimo aktus, pinigų išmokėjimo bei elektroninius kvitus apgaule į bendrovės buhalteriją buvo įtraukta informacija apie daugiau kaip 11 tonų katalizatorių įsigijimą. 

Prirašiusi katalizatorių už daugiau kaip 800 tūkst. eurų supirkimą, Kauno bendrovė apgaule  nesumokėjo kaip 107 tūkst. eurų  pelno mokesčio.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.