Medžiagų apdirbimo sektorius auga – priima darbuotojus ir be patirties

Medžiagų apdirbimo sektorius auga ir nors automatizavimas bei robotizavimas tiek Europoje, tiek ir visame pasaulyje įgauna pagreitį, tačiau darbuotojų vis labiau trūksta. Tokia situacija priverčia įmones priimti darbuotojus be patirties bei išsilavinimo ir užsiauginti specialistus patiems.

 Asociatyvi nuotr.
 Asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2019, 4:15 PM

Kauno metalo apdirbimo įmonės UAB „Baltec CNC Technologies“ (BCT) administracijos reikalų vadovė Dovilė Rimšaitė teigia, kad konkurencija dėl darbuotojų medžiagų apdirbimo sektoriuje nuolat egzistavo, bet pastaruoju metu situacija dar labiau suaktyvėjo Lietuvoje įsikūrus tarptautinėms šio sektoriaus įmonėms, kurioms ypač trūksta inžinerijos specialistų. Be to, augant medžiagų apdirbimo sektoriui ir pati įmonė didina gamybines apimtis kurdama naujas darbo vietas, kurioms reikalingi kvalifikuoti specialistai.

Įkūrė vidinį mokymų centrą

„Pastebime, kad vis sudėtingiau rasti tinkamos kvalifikacijos specialistų, todėl priimame ir darbuotojus, neturinčius patirties metalo apdirbimo sektoriuje. Įmonėje įkūrėme vidinį mokymų centrą, kuriame apmokome patirties neturinčius darbuotojus arba esant poreikiui keliame esamų darbuotojų kvalifikaciją – atsiranda poreikis išmokti dirbti su naujomis programomis, patobulinti jau turimus įgūdžius“, – sako D. Rimšaitė.

Ji įvardija, kad įmonės mokymų centre viena iš pagrindinių mokymų programų yra programinių įrenginių operatoriaus įgūdžių tobulinimas, kurios metu suteikiamos reikalingos žinios darbo vietoje. Per metus 135 darbuotojus turinti įmonė apmoko 20-30 tiek naujų, tiek esamų darbuotojų.

Taiko mentorystės metodą

Pašnekovė pabrėžia, kad įmonėje aktyviai taikomas ir mentorystės metodas. Naujam darbuotojui įgijus pakankamai teorinių žinių, praktinių įgūdžių jį išmoko labiau patyręs specialistas. Pastarasis už kiekvieną mokinį gauna finansinį priedą prie atlyginimo: „Šis mokymo procesas pasirinktas, nes padeda žymiai greičiau išlavinti reikalingus praktinius įgūdžius. Įprastai prireikia 3-4 mėn. apmokyti darbuotoją, kad jis galėtų savarankiškai dirbti.“

UAB „Baltec CNC Technologies“ darbuotojų mokymams organizuoti pasinaudojo Ekonomikos ir inovacijų ministerijos administruojama Europos Sąjungos investicijų priemone „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje.“

„Darbuotojų mokymo priemonės yra ypač svarbios įmonėms, kurios susiduria su kvalifikacijos kėlimo problema, siekiant išlikti konkurencingais rinkoje. Šį projektą įgyvendiname jau antrą kartą, kad galėtume tęsti pradėtus mokymus, nes jie pasiteisino – priimame daugiau jaunų žmonių, kurie turi mažai darbo patirties ir būtent ES investicijų pagalba įmonė gali skirti daugiau laiko mokymui ir naujų įgūdžių formavimui“, – sako D. Rimšaitė.

Paverčia patrauklesniu darbdaviu

Pašnekovė, pastebi, kad dėmesys mokymams paverčia įmonę patrauklesniu darbdaviu: „Jaunoji karta nori mokytis ir tobulėti – tai „varomoji“ jaunuolių motyvacija darbo rinkoje. Dažną darbuotojo pasirinkimą įsidarbinti pas mus lemia tai, kad įmonėje turime vidinį mokymų centrą.“

Kita vertus, galimybė įgyti kvalifikaciją įmonėje dar negarantuoja darbuotojų lojalumo. „Džiaugiamės, kad dauguma naujų darbuotojų lieka dirbti įmonėje ne vienerius metus, tačiau taip pat yra atvejų, kai įmonės mokymus baigę darbuotojai išeina dirbti kitur. Pasvėrę šia riziką ir įvertinome, kad mums vertingiau investuoti laiką ir kitus resursus į darbuotojų mokymus, negu iš vis neturėti jokio darbuotojo. Tai, kad konkuruojančios įmonės dairosi į mūsų darbuotojus, mums yra įvertinimas, jog gebame puikiai parengti kvalifikuotus inžinerinės pramonės specialistus“, – paaiškina pašnekovė.

Įmonės jau dabar gali kreiptis dėl ES investicijų įmonės darbuotojų mokymams paremtai veiklai, nukreiptai į darbuotojų kvalifikacijos tobulinimą.

Daugiau informacijos apie priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ galima rasti Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.