I. Genytė-Pikčienė palieka „Luminor“ banką

Penktadienis yra paskutinė „Luminor“ banko vyriausiosios analitikės Indrės Genytės-Pikčienės darbo diena.  Ji sakė, kad „Luminor“ nusprendė kiekvienoje Baltijos šalyje palikti po vieną ekonomistą.

Pasak I.Genytės-Pikčienės, „Luminor“ nusprendė kiekvienoje Baltijos šalyje palikti po vieną ekonomistą.<br> T.Bauro nuotr. 
Pasak I.Genytės-Pikčienės, „Luminor“ nusprendė kiekvienoje Baltijos šalyje palikti po vieną ekonomistą.<br> T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-29 12:23

„Išėjimo priežastys susijusios su banko struktūros pokyčiais. Buvo nuspręsta palikti po vieną ekonomistą visose Baltijos šalyse. Kadangi Lietuvoje buvome dviese su Žygimantu Mauricu, vieno buvi atsisakyta – manęs“, –sakė ekonomistė.

Ji teigė, kad apie tokį sprendimą buvo informuota prieš keletą savaičių, tačiau konkrečių ateities planų sakė kol kas neturinti.

„Dėl ateities šiuo metu svarstau keletą pasiūlymų, turėčiau išlikti ekonominėje sferoje“, – kalbėjo I. Genytė-Pikčienė.

„Luminor“ pranešime pažymima, kad bankas metų pradžioje įgyvendino susijungimą Baltijos šalyse ir toliau tęsia pokyčius bei diegia naują veiklos modelį.

„Indrė mūsų organizacijoje dirbo 12 metų, o jos indėlis į mūsų analitinę veiklą labai svarbus. Noriu padėkoti Indrei už jos gilias analitines įžvalgas, entuziazmą, puikų darbą komandoje ir linkiu kuo didžiausios sėkmės kituose karjeros etapuose“, – pokytį komentavo „Luminor“ Lietuvos skyriaus vadovas Andrius Načajus.

„Luminor“ ekonomistų komandą Baltijos šalyse nuo šiol sudarys Ž. Mauricas (Lietuvoje), Peteris Strautinis (Latvijoje) ir Tonu Palmas (Estijoje). Anot banko, jie ir toliau padės banko komandai priimti pamatuotus finansinius ir investavimo sprendimus, o su visuomene dalinsis savo ekonominėmis ir analitinėmis įžvalgomis.

ELTA primena, kad, užbaigęs juridinį susijungimą, po kurio Estijoje įkurta banko būstinė valdo banko skyrius Lietuvoje ir Latvijoje, „Luminor“ pradėjo transformacijos etapą, kurio metu keičiamas veiklos modelis.

Vasario pradžioje pranešta, kad per šiuos metus Lietuvoje „Luminor“ komanda laipsniškai sumažės 420 darbuotojų, pokyčiai palies visus organizacijos struktūros lygius. Estijoje ir Latvijoje organizacijos atitinkamai sumažės 130 ir 250 darbuotojų. Iš viso „Luminor“ banke Baltijos šalyse vasarį dirbo apie 3000 darbuotojų.

Laipsniškai pereinant prie naujo verslo modelio, neliks besidubliuojančių pareigybių, kai kurių vadovybės lygių. Banko teigimu, tai pridės greičio ir sprendimų priėmime, ir klientų aptarnavime. Taip pat naujas veiklos modelis leis optimizuoti veiklą ir sparčiau investuoti į technologinius sprendimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?