Sėkmingiausia naujiena Lietuvoje – kokteilis iš alaus ir uogų, bet be svaigalų

Tarptautinė rinkos ir vartotojų tyrimų bendrovė „Nielsen“ paskelbė sėkmingiausią 2018 m. pasirodžiusį naują produktą. Pamatavus perkamumo rodiklius bei įvertinus vartotojų nuomonę paaiškėjo, kad sėkmingiausio naujo produkto titulas atiteko „Švyturys-Utenos alus“ (ŠUA) gaminamam nealkoholiniam alaus kokteiliui „Utenos Radler with Raspberry & Citrus“.

Vis stiprėjančias sveikos ir aktyvios gyvensenos tendencijos skatina gamintojus plėtoti nealkoholinio alaus gamybą.
Vis stiprėjančias sveikos ir aktyvios gyvensenos tendencijos skatina gamintojus plėtoti nealkoholinio alaus gamybą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2019, 5:05 PM, atnaujinta Apr 2, 2019, 9:18 AM

Remdamasi objektyviais pardavimo duomenimis bei vartotojų vertinimais, „Nielsen“ kasmet skelbia, kuris naujas produktas buvo sėkmingiausias. „Nielsen“ vadovė Baltijos šalims Ilona Lepp sako, kad apdovanojimų rezultatai dar kartą paliudija, kad sparčiai augantis nealkoholinio alaus ir jo kokteilių populiarumas neblėsta.

„Eksperimentai su skoniais ir nuolatinis nealkoholinio alaus kategorijos atnaujinimas yra tai, ko šiuo metu nori pirkėjai Lietuvoje. Milžiniškas vartotojų dėmesys, kurio iš vartotojų sulaukia nealkoholinio alaus gėrimai, leidžia manyti, kad šios kategorijos augimas dar tik įsibėgėja. Todėl galimybių bei erdvės ieškojimams ir naujų tendencijų formavimui yra pakankamai“, – teigia I. Lepp.

Tuo metu ŠUA rinkodaros direktorius Laimis Balčiūnas sako, kad šio gėrimo sėkmę lėmė tai, kad produktas sukurtas vadovaujantis vartojimo įžvalgomis.

„Matome vis stiprėjančias sveikos ir aktyvios gyvensenos tendencijas, todėl aktyviai vystome nealkoholinio alaus kategoriją. Tačiau ne visiems vartotojams priimtinas alaus kartumas, todėl savo nealkoholinių produktų krepšelį nutarėme išplėsti nealkoholinio alaus kokteiliais, kuriuose alaus skonis puikiai susilieja su vaisių ir uogų gaivumu“, – sako L.Balčiūnas.

„Pirmąją naujieną šioje srityje pristatėme dar 2017 metais. Produktas sulaukė pozityvaus vartotojų įvertinimo. Todėl praeitais metais nusprendėme pristatyti antrąją naujieną šioje kategorijoje. Naujo skonio produktas neturėjo neigiamos įtakos pirmojo produkto pardavimams, o tik tar labiau išplėtė vartotojų ratą. Džiugu, kad būdami stiprūs aludarystėje sugebame savo sugebėjimus išnaudoti vystydami naujas kategorijas nealkoholinio alaus pagrindu“ – pasakoja L. Balčiūnas, pabrėždamas tai, kad „Utenos Radler with Raspberry & Citrus“ jau nebe pirmas taip sėkmingai startavęs ŠUA gėrimas.

Sėkmingiausio įvesto greitojo vartojimo gaminio titulą 2014 m. buvo pelnęs ir ŠUA gaminamas „Švyturio J. W. Reincke“ alus.

Tarptautinė veiklos vertinimo sprendimų bendrovė „Nielsen“ pirkėjų elgesį tiria daugiau nei 100 pasaulio šalių. Lietuvoje bendrovė kasmet tiria bei vertina 18-os svarbiausių maisto ir buities prekių kategorijų grupes, kuriomis prekiaujama Lietuvos prekybos centruose. Atranka vykdoma dviem etapais.

Pirmojo etapo metu kiekvienoje kategorijoje išskiriami trys geriausiai pirkti nauji produktai. Antruoju apklausiami pirkėjai – aiškinamasi, ar jie pastebėjo atrinktus produktus, ar juos pirko, ar patiko, ar produktą įsigijo iš naujo. Taip iš objektyvių apyvartos duomenų bei individualaus prekybos centrų klientų vertinimo sudarytas indeksas lemia metų prekę-laimėtoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.