„Brexit“ toliau verčia gūžtis statybas

Aktyvumas Didžiosios Britanijos statybų sektoriuje kovą susitraukė jau antrą mėnesį iš eilės, o nežinomybė dėl „Brexit“ toliau kenkė investicijoms ir buvo susijusi su svaro silpnėjimu, praneša „Investing“.

Nežinomybė, gaubianti Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš ES, daugiausia kenkia Didžiosios Britanijos verslo aktyvumui.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Nežinomybė, gaubianti Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš ES, daugiausia kenkia Didžiosios Britanijos verslo aktyvumui.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2019, 2:09 PM, atnaujinta Apr 2, 2019, 2:10 PM

Tyrimų bendrovė „IHS Markit“ teigia, kad statybų pirkimo vadybininkų indeksas (PVI) kovą augo iki 49,7 punkto ir tai yra nedidelis pagerėjimas po vienuolikos mėnesių vasario žemumų po antro iš eilės susitraukimo.

Indeksas virš 50 punktų ribos reiškia plėtrą, o žemiau jos – atspindi nuosmukį.

Pasak IHS ekonomisto Joe Hayeso, naujausi duomenys pakurstė nerimą, kad dabartinis Jungtines Karalystės statybų nusilpimas atspindi su „Brexit“ nežinomybe susijusį neryžtingumą sektoriuje.

Nežinomybė, gaubianti Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš Europos Sąjungos, daugiausia kenkia Didžiosios Britanijos verslo aktyvumui.

Kitas „IHS Markit“ pirmadienį paskelbtas tyrimas parodė, kad gamybos aktyvumas kovą šoktelėjo į trylikos mėnesių aukštumas dėl atsargų kaupimo „Brexit“.

Jungtinė Karalystė turėjo palikti Europos Sąjungą kovo 29 dieną, bet terminas buvo atidėtas iki balandžio 12 dienos, kai parlamentas nepatvirtino pasitraukimo susitarimo, dėl kurio susitarta tarp premjerės Theresos May ir Bendrijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.