Dar vienas svarbus sandoris sustiprino pozicijas Europos „fintech“ rinkoje

„Fitek“ įmonių grupė tapo vienos iš pirmaujančių Europoje finansinių technologijų („fintech“) kompanijos „UnifiedPost Group“ dalimi.

Smulkusis „Fitek“ akcininkas Mait Sooaru ir toliau išlaiko savo nuosavybę įmonėje bei lieka vadovų komandoje.<br> Organizatorių nuotr. 
Smulkusis „Fitek“ akcininkas Mait Sooaru ir toliau išlaiko savo nuosavybę įmonėje bei lieka vadovų komandoje.<br> Organizatorių nuotr. 
 A.Kirklys. <br> Organizatorių nuotr. 
 A.Kirklys. <br> Organizatorių nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 2, 2019, 10:47 AM, atnaujinta Apr 2, 2019, 10:48 AM

2019 m. kovo 29 d. sutartimi, privataus ir rizios kapitalo fondų valdytoja „BaltCap“ pardavė savo valdomą „Fitek“ akcijų paketą Beniliukso šalyse veikiančiam finansinių technologijų holdingui UnifiedPost Group. Dar laukiamas Latvijos reguliavimo institucijos sprendimas.

Tuo tarpu smulkieji „Fitek“ akcininkai Kaur Lohk ir Mait Sooaru ir toliau išlaiko savo nuosavybę įmonėje bei lieka jos vadovų komandos nariais.

„Sujungdami pajėgas ne tik tampame stambiu „fintech“ rinkos dalyviu Europoje, bet ir galėsime pasiūlyti platesnį paslaugų asortimentą klientams, ypatingai kalbant apie e.sąskaitų bei e.mokėjimų sprendimus“, – sako Mait Sooaru, „Fitek“ grupės generalinis direktorius.

Pasak jo, kompanijos teikia panašaus pobūdžio paslaugas, skirtas automatizuoti ir efektyvinti finansinius procesus organizacijose. Augantis procesų skaitmeninimo poreikis ir didelis neišnaudotas potencialas Europoje, suteikia naujų verslo plėtros galimybių.

Hans Leybaert, UnifiedPost Group generalinis direktorius, sako: „Mūsų ambicija – tarptautinė plėtra ir tolesnis lyderio pozicijų įtvirtinimas „fintech“ rinkoje. Šis įsigijimas atspindi mūsų plėtros strategiją – ne tik išplėsime rinkų geografiją, bet ir sustiprinsime komandą itin aukštas kompetencijas turinčiais, puikiai savo veiklos sritis išmanančiais žmonėmis.“

Abi kompanijos savo ligšiolinėse rinkose išlaikys šiuo metu naudojamus įmonių pavadinimus ir prekės ženklus, prie kurių įpratę klientai: „Fitek“ – Baltijos ir Balkanų, Centrinės bei Rytų Europos, Šiaurės šalyse, o „UnifiedPost“ – Beniliukso šalyse.

„Mūsų investicija į „Fitek“ įmonių grupę buvo itin sėkminga.“ sako Kristjan Kalda, vienas iš BaltCap partnerių. „Iš pradžių planavome kiek ilgesnį buvimo akcininkais periodą, tačiau pasitaikė puiki galimybė, kuri palanki ne tik mums, bet ir „Fitek“ bei „UnifiedPost“ grupių klientams bei darbuotojams.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.