Per „Daimler“ gamyklos Rusijoje atidarymą – V. Putino akistata su vokiečiais

Trečiadienį, balandžio 3-iąją Vokietijos automobilių pramonės milžinas „Daimler“ atidarys pirmąją automobilių gamyklą Rusijoje. Ta proga Maskvoje susitiks Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Vokietijos ekonomikos ir energetikos ministras Peteris Altmaieris.

Vokietijos automobilių pramonės milžinas „Daimler“ Rusijoje atidaro pirmąją automobilių gamyklą.<br> Reuters-Scanpix nuotr. 
Vokietijos automobilių pramonės milžinas „Daimler“ Rusijoje atidaro pirmąją automobilių gamyklą.<br> Reuters-Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-02 15:57, atnaujinta 2019-04-02 15:59

V. Putinas ir P. Altmaieris susitikime aptars iššūkius Vokietijos verslui Rusijoje ir jo plėtros galimybes. Apie tai skelbiama Rusijos Ekonomikos ir energetikos ministerijos pranešime.

Nors Vokietija išlieka viena didžiausių Rusijos prekybos partnerių, glaudiems valstybių ryšiams pakenkė Rusijos įvykdyta Krymo aneksija ir karo Rytų Ukrainoje sukėlimas, o tai lėmė Vakarų, įskaitant ir ES, sankcijas Rusijai.

Tačiau, kaip prieš vizitą Maskvoje tikino P. Altmaieris, Vokietija ir Rusija suinteresuotos atkurti pasitikėjimą ir sustiprinti ilgalaikę dvišalę partnerystę.

P. Altmaieris taip pat susitiks su Rusijos energetikos ir ekonomikos ministrais Aleksandru Novaku bei Denisu Manturovu, teigiama Vokietijos ministerijos pranešime.

Vokietija ir Rusija kartu su kitais partneriais Europoje šiuo metu plėtoja itin kontraversišką dujotiekio „Nord Stream 2“ projektą.

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ valdo „Nord Stream 2“ 50 proc. akcijų. „Gazprom“ partneriai – Vokietijos „Wintershall“ ir „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“ ir Jungtinės Karalystės (JK) bei Nyderlandų „Royal Dutch Shell“ – finansuos 50 proc. projekto ir valdys taip pat pusę dujotiekį administruojančios bendrovės akcijų.

Praėjusią savaitę JAV automobilių gamintojas „Ford“ paskelbė uždarysiantis tris iš keturių gamyklų Rusijoje ir nebegaminsiantis lengvųjų automobilių šalyje, kur „Ford“ pardavimai krinta jau kelis metus iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.