V. Sinkevičius apie partiečio S. Jakeliūno iniciatyvas: „Tai nepadeda“

Parlamentaro Andriaus Mazuronio paklaustas, kaip vertina savo partijos kolegos „valstiečio“, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko Stasio Jakeliūno iniciatyvas ir kokią įtaką jos daro bandant pritraukti naujų investuotojų, ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius sako, jog „tai nepadeda“.

V.Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
V.Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-11 14:01

„Jeigu labai trumpai, tai – nepadeda. Bet bendrai kalbant, tai investuotojų, kurie jau yra investavę Lietuvoje, susipažinę su Lietuvos investicine aplinka, mokestine aplinka politinės bangos taip smarkiai neveikia.

Esminis dalykas vis dėlto yra sprendimai, kurie priimami Vyriausybėje ir parlamente. Ši Vyriausybė pustrečių metų tikslingai gerina verslo aplinką, šalies konkurencingumą, ir tai buvo įvertinta pastarajame „Doing Business“ reitinge, kur aplenkėme visas kaimynines valstybes, o ES esame treti. Taigi reali investicinė aplinka šalyje yra gera“, – Vyriausybės valandoje Seime sakė ministras.

Pasak jo, S.Jakeliūno klausimai kai kuriose vietose iš tiesų yra pagrįsti.

„Džiaugiuosi, kad ir pats „Revolut“ kreipėsi dėl jų papildomos patikros. Tikiuosi, kad į visus klausimus bus atsakyta, ir judėsime toliau. Blogiausia, kad visa tai prasideda tik po to, kai licencija jau išduota. Pas mus yra puikiai veikiantys įstatymai dėl investuotojų patikros, manau, kad reikėtų pasitikėti tomis pačiomis komisijomis ir priimti sprendimus, kad tos diskusijos vėliau nekiltų, kad kažkas yra nepageidautinas Lietuvoje. Investuotojus galime sėkmingai atsirinkti, ir tą darėme iki šiol“, – teigė V.Sinkevičius.

S.Jakeliūnas ketvirtadienį Seimui teiks svarstyti nutarimą dėl kreipimosi į Vyriausybės komisiją, kuri dar kartą įvertintų Jungtinės Karalystės startuolio „Revolut“ atitikimą nacionalinio saugumo interesams.

Anksčiau S.Jakeliūnas sakė, kad, teikiant svarstyti nutarimą, bus pateikta naujos informacijos.

„Mano pateikime komentuojant nutarimą bus naujos informacijos ir atkreiptas dėmesys į tam tikrus aspektus, kurie galbūt nepakankamai buvo įvertinti anksčiau“, – sakė S.Jakeliūnas.

Primename, kad Europos centrinis bankas Lietuvos banko teikimu pernai gruodį išdavė „Revolut“ specializuoto banko licenciją. „Revolut“ Lietuvoje planuoja teikti indėlių ir paskolų paslaugas.

Tačiau „Revolut“ iš užsienio žiniasklaidos anksčiau sulaukė kritikos dėl to, kad esą buvo išjungęs apsaugos mechanizmus, ir dėl to esą nebuvo suvaldyta keli tūkstančiai įtartinų pervedimų. „Revolut“ aiškino, kad sistemų keitimai iš tiesų tebuvo papildomai diegiamos saugumo sistemos prie veikiančių, kurių darbas dėl to nenutrūko.

S.Jakeliūnas anksčiau yra kreipęsis į valstybės tarnybas dėl galimų „Revolut“ ryšių su Rusija. Lietuvos bankas tuo metu teigė, kad S.Jakeliūno minima informacija buvo žinoma, potencialus investuotojas ilgai vertintas kompetentingų institucijų ir įvertintas kaip patikimas.

Trečiadienį startuolis paskelbė, kad kreipėsi į Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisiją, kuri įvertintų startuolio atitikimą nacionalinio saugumo interesams, o apie tai informavo ir S.Jakeliūną. Vyriausybės kanceliarija Eltai patvirtino, kad komisija kreipimąsi gavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.