Kavinėms – prasta sezono pradžia, valdininkai trukdo įsirengti lauko terasas

Lauko kavinių verslo atstovai piktinasi, kad dėl Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) nerangumo negali įsirengti lauko terasų. Apie tai pranešė delfi.lt.

Lauko kavinių verslo atstovai piktinasi, kad dėl Nacionalinės žemės tarnybos nerangumo negali įsirengti lauko terasų.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Lauko kavinių verslo atstovai piktinasi, kad dėl Nacionalinės žemės tarnybos nerangumo negali įsirengti lauko terasų.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2019, 4:19 PM, atnaujinta Apr 13, 2019, 4:20 PM

Pagal praėjusią gegužę įsigaliojusią tvarką, savivaldybėms leidimus laikiniems statiniams ant valstybinės žemės išduoti uždrausta (tai liečia lauko terasas, kurios įrengiamos ant pakylos, su laikinomis sienomis). Tokius leidimus, anot įstatymo, išduoti galės tik NŽT, kuri dar nesugalvojo, kaip juos reglamentuoti.

Klaipėdos miesto savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus atstovas Rimantas Armonas sako, kad savivaldybė NŽT klausė, kaip elgtis: „Gavome atsakymą, kad sutikimų tvarką dar ruoš“.

Verslas sako, kad skaičiuojant finansine išraiška, toks valstybės sprendimas yra akivaizdus smulkiojo verslo žlugdymas, kai vasarą baras ar kavinė lieka be lauko terasos. Uostamiesčio valdininkų siūlymas kėdes ir stalus statyti prie kavinės tiesiai ant žemės, ne visiems verslininkams priimtinas.

NŽT specialistų žiniomis, kol kas leidimų poreikis nėra didelis.

„Šiais metais Klaipėdoje buvo gauti trys prašymai, Palangoje ir Neringoje – nulis prašymų išduoti sutikimus įrengti laikinuosius statinius. Kadangi mūsų teisės aktai nenumato tokio išdavimo, NŽT Klaipėdos skyrius atsisakė juos išduoti“, – informavo apie šių metų turimus prašymus NŽT Viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Aušrinė Lisauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.