Įspėjo kauniečius – yra techninių priežasčių, dėl kurių nebus karšto vandens

Pasibaigus šildymo sezonui būtina patikrinti ir paruošti šilumos tiekimo tinklus ateinančiam. Šilumos tiekimo įmonės kiekvienais metais vykdo tinklų hidraulinius bandymus ir, esant poreikiui, remontuoja vamzdynus. Tai daroma siekiant išvengti avarijų.

Kaune karšto vandens netiekimo laikas sutrumpintas iki 2–4 dienų, kartais karšto vandens tiekimas atnaujinamas net tą pačią dieną. <br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune karšto vandens netiekimo laikas sutrumpintas iki 2–4 dienų, kartais karšto vandens tiekimas atnaujinamas net tą pačią dieną. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2019, 1:26 PM

Iki rugsėjo Kauno šilumininkams tenka patikrinti daugiau nei 400 kilometrų po visu miestu išsiraizgiusių šilumos tiekimo vamzdynų.

Šilumnešio slėgis juose padidinamas iki 20 bar (normalus slėgis – nuo 4 iki 16 bar).

Silpnos vamzdynų vietos šio slėgio neatlaiko ir trūksta, taip parodydamos, kur reikia remontuoti. Visi rasti nesandarumai sutvarkomi.

Gyventojams praneša iš anksto

Tačiau tam reikia laiko ir tenka nuo išorinio tinklo atjungti pastatų vidaus šildymo ir karšto vandens sistemas.

Būtent dėl šios priežasties kuriam laikui sustabdomas karšto vandens tiekimas vartotojams.

Apie numatomus hidraulinius bandymus ir planinį remontą, taip pat ir jo grafiką bendrovė nuolat informuoja savo interneto svetainėje, feisbuko paskyroje, Kauno savivaldybės interneto svetainėje, nuolat prašo pastatų administratorių ar bendrijų pirmininkų pakabinti skelbimus apie numatomą karšto vandens tiekimo nutraukimą laiptinėse.

Sistemas patikrina greičiau

Siekdama kaip įmanoma sutrumpinti karšto vandens netiekimo laiką bendrovė „Kauno energija“ nuolat tobulina hidraulinių bandymų vykdymo sistemą.

Dar prieš keletą metų hidraulinių bandymų ir planinių remontų metu karšto vandens tiekimas vartotojams būdavo sustabdomas 2 savaitėms. Ankstesniais laikais – net ir mėnesiui. Kai kuriuose Lietuvos miestuose taip dirbama ligi šiol.

O Kaune karšto vandens netiekimo laikas sutrumpintas iki 2–4 dienų, kartais karšto vandens tiekimas atnaujinamas net tą pačią dieną. Gyventojai, kurie dieną nebūna namuose, net nepajunta, kad karštas vanduo buvo išjungtas.

Praėjusiais metais tą pačią dieną termofikacinio vandens tiekimas (karštam vandeniui ruošti) buvo atnaujintas 34 proc. vartotojų.

Jeigu atsitinka taip, kad defektų nustatoma daug arba kai jų remontas yra komplikuotas ir reikia daugiau laiko, nei numatyta, termofikacinio vandens (taip pat ir karšto vandens) tiekimo atnaujinimo terminas pratęsiamas.

Jei informacijos apie darbų termino pratęsimą interneto svetainėje nėra, o karštas vanduo vis dar neįjungtas, bendrovė „Kauno energija“ prašo gyventojų kreiptis į savo pastato administratorių arba bendrijos pirmininką, nes neretai pasitaiko atvejų, kad šilumininkai darbus jau būna pabaigę, o karšto vandens įjungti nesuskumba pastato šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

Gedimus privalo pašalinti

Taip pat pasitaiko atvejų, kai, vykdant išorinių tinklų hidraulinius bandymus, atsiranda trūkių pastatų šildymo ir karšto vandens sistemose. Dažniausiai dėl to, kad pastatų šildymo ir karšto vandens sistemos nebūna tinkamai ir patikimai atjungtos nuo išorės tinklų.

Tokiais atvejais šilumnešio slėgis pastatų šildymo bei karšto vandens sistemose pakyla iki 20 bar ir silpnesnėse jų vietose įvyksta trūkiai (pastatuose bandymai vykdomi tik iki 6 bar slėgiu).

Siekdama išvengti trūkių gyventojų patalpose bendrovė „Kauno energija“ visuomet prašo pastatų šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojų prieš prasidedant hidrauliniams bandymams patikimai atjungti pastatų vidaus sistemas nuo išorės tinklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.