Europos bankininkystės institucija nenustatė finansų prievaizdų pažeidimų priežiūros

Europos bankininkystės institucija (EBI) pranešė nenustačiusi Danijos ir Estijos finansų inspekcijų galimų ES teisės pažeidimų itin plataus masto pinigų plovimo per „Danske Bank“ Estijos filialą kontekste.

Pažeidimų Estijos ir Danijos finansų rinkų prievaizdų veiksmuose dėl „Danske Bank“ nenustatyta.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Pažeidimų Estijos ir Danijos finansų rinkų prievaizdų veiksmuose dėl „Danske Bank“ nenustatyta.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2019, 2:32 PM

EBI šį tyrimą, Europos Komisijos oficialiai paraginta imtis visų reikiamų priemonių savo kompetencijos ribose tiriant pinigų plovimą per „Danske Bank“ padalinį Estijoje bei siekiant išsiaiškinti, ar Estijos ir Danijos finansų inspekcijos tinkamai vykdė ES teisės aktais apibrėžtas pareigas, pradėjo vasario 18-ąją.

EBI pranešime teigiama, jog pažeidimų Estijos ir Danijos finansų rinkų prievaizdų veiksmuose dėl „Danske Bank“ nenustatyta, tyrimas baigtas.

EBI yra ES agentūra, kuriai pavesta įgyvendinti standartinį taisyklių rinkinį, kurio paskirtis – visų ES šalių bankų sektoriaus reguliavimas bei priežiūra. Institucijos tikslas – sukurti veiksmingą, skaidrią ir stabilią ES bankininkystės produktų bendrąją rinką.

Filialus 14-oje valstybių turintis didžiausias Danijos komercinis bankas „Danske Bank“ yra paskelbęs, jog ištyrus finansines operacijas per jo Estijos filialą 2007-2015 metais nustatyta įspūdinga įtartinų pervedimų suma – 200 mlrd. eurų. „Danske Bank“ pripažino nesugebėjęs tinkamai reaguoti į signalus apie įtartinus ir galimai nusikalstamus sandorius, negalįs nustatyti, kiek tiksliai pinigų buvo išplauta, ir paaiškinti jų kilmės.

 

Šis vienas didžiausių visų laikų pagal mastą pinigų plovimo skandalas tiriamas kai kuriose Europos šalyse bei JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.